x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA atacă achitarea Marianei Rarinca, dar Curtea de Apel a amânat decizia

DNA atacă achitarea Marianei Rarinca, dar Curtea de Apel a amânat decizia

24 Iun 2015   •   20:24
DNA atacă achitarea Marianei Rarinca, dar Curtea de Apel a amânat decizia
Sursa foto: Foto: captură video Antena 3
UPDATE - Curtea de Apel a amânat miercuri să ia o decizie în privinţa achitării Marianei Rarinca.

Citește și Inspectia Judiciara A DETURNAT dezbaterea Cazului Rarinca. STANCIU STATUATA IN ACTE, REPER DE ONESTITATE

Știrea inițială - Procurorii au cerut anularea acestei hotărâri, pe motiv că unul dintre judecătorii din completul de judecată a fost în incompatibilitate, scrie antena3.ro.

Citește și Subiectiv: Cum au încălcat procurorii drepturile Marianei Rarinca

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu.

Citește și CSM ingroapa Cazul Rarinca in absenta Liviei Stanciu-Rarinca si a Ministrului Cazanciuc!

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Citește și Mariana Rarinca a trimis o sesizare la CSM împotriva Liviei Stanciu

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Citește și Mircea Badea: Cazul Rarinca, un ABUZ intenţionat dublat de incompetenţa totală a şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.

Citește și Exces de putere: Dosarul Rarinca, instrumentat de procuroarea care l-a albit pe Traian Băsescu în dosarul spălării de bani

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie - 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, "cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial".

Mariana Rarinca a stat șase luni, nevinovată, în arest preventiv.

×