x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi câini Amstaff, speriați de petarde, au umblat pe străzile Capitalei timp de două zile

Doi câini Amstaff, speriați de petarde, au umblat pe străzile Capitalei timp de două zile

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   13:30
Doi câini Amstaff, speriați de petarde, au umblat pe străzile Capitalei timp de două zile

Doi câini metis de Amstaff, rasă considerată periculoasă, speriați de petardele din noaptea de Revelion, au fugit de acasă și au umblat timp de două zile pe străzile din București și apoi au intrat într-o curte străină, Aceștia au fost preluați de angajații ASPA București.

Cei doi câini au sărit gardul curții în care locuiau și au fugit terorizați de zgomotul petardelor și artificiilor folosite în noaptea de Revelion. Aceștia au umblat pe străzi timp de două zile după care au sărit gardul într-o curte străină.

„Omul care s-a trezit cu doi câini necunoscuți în curte ne-a contactat, iar colegii noștri au mers la locație, i-au ridicat și i-au transportat la un adăpost ASPA. Întrucât unul dintre cei doi câini era microcipat și înregistrat în RECS, a fost contactat deținătorul câinilor care s-a prezentat la adăpost pentru revendicarea câinilor”, susțin reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) București.

Aceasta este doar una dintre intervențiilor angajaților ASPA la început de 2024.

Aceștia au mai fost solicitați de doi tineri care au găsit un pui în vârstă de aproximativ o lună, abandonat în zona autogării Militari, sectorul 6. Cățelul a fost preluat și dus la adăpost, unde a fost examinat din punct de vedere medical și a primit îngrijirile necesare. Alți 7 pui în vârstă de aproximativ 2 luni au fost găsiți uzi și înfrigurați sub conductele de termoficare din cartierul Brâncuși, sector 6. Au fost și ei duși la adăpost, unde au primit îngrijiri și urmează schema de vaccinare, pentru ca ulterior să fie promovați spre adopție.

Un alt câine în vârstă de aproximativ 9 ani, de talie mică, cu o stare de sănătate precară, a fost găsit tremurând lângă un bloc de pe strada Răsăritului, sector 6. Locatarii din zonă, care au sesizat ASPA, au povestit că acesta s-a speriat de zgomotul petardelor. Câinele nu este microcipat și a primit îngrijiri medicale în adăpost.

De asemenea, alți doi câini Cane Corso, rasă considerată periculoasă, au fost găsiți pe o stradă din sectorul 6 de o persoană care a sesizat ASPA. Aceștia au fost duși la adăpost și, deși nu erau microcipați, deținătorul a fost îndrumat către noi și astfel i-a revendicat. Cazul a fost transmis poliției, pentru nerespectarea obligației de microcipare a câinilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: amstaff petarde