x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doru Ţuluş, propus pentru reînvestire la conducerea Secţiei a 2-a

Doru Ţuluş, propus pentru reînvestire la conducerea Secţiei a 2-a

23 Iun 2009   •   00:00

Ministrul Justiţiei a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii patru propuneri de numire sau de reînvestire în funcţii de conducere a unor procurori din cadrul DNA, printre care şi Doru Ţuluş care s-a remarcat "printr-o deosebită rezistenţă la stres".



O primă solicitare vizează obţinerea avizului CSM cu privire la propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de numire a procurorului Laura Oprean în funcţia de procuror-şef adjunct al DNA.

Laura Oprean este, din anul 2006, procuror în cadrul DNA, Serviciul Teritorial Cluj, exercitând cu delegaţie funcţia de procuror-şef al aceluiaşi serviciu din luna ianuarie 2008. Prin Hotărâre a CSM, Secţia pentru procurori, începând cu luna mai 2008, a fost promovată în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Cluj, iar din aprilie 2009 a fost delegată în funcţia de procuror-şef adjunct al DNA.

    De asemenea, ministrul Justiţiei a solicitat avizul şi cu privire la propunerea de reînvestire în funcţia de procuror-şef adjunct al DNA a procurorului Carmen Gâlcă, pe o perioadă de trei ani.

    Ministrul Justiţiei a solicitat avizul cu privire la propunerea de reînvestire a lui Doru Ţuluş în funcţia de procuror-şef al Secţiei a 2-a a DNA de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

    Totodată, CSM urmează să comunice avizul cu privire la propunerea ministrului Justiţiei de numire a procurorului militar Ion Alexandru în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

×
Subiecte în articol: observator functia procuror-şef procuror-