x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE - Dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, preluat de Parchetul General (surse)

UPDATE - Dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, preluat de Parchetul General (surse)

04 Noi 2015   •   12:19
UPDATE - Dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, preluat de Parchetul General (surse)

Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină a fost preluat de Parchetul General.

Iniţial, ancheta în acest caz a fost începută de Parchetul Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Biroul de presă al Parchetului Capitalei a precizat pentru AGERPRES că nu a fost vorba de o declinare de competenţă din partea acestei unităţi de parchet, ci Parchetul General a decis să preia acest dosar.

De altfel, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile încălcări ale dispoziţiilor procedurale referitoare la competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale în dosarul vizând decesul poliţistului Bogdan Gigină, după ce în presă au apărut informaţii că vicepremierul Gabriel Oprea a folosit ilegal coloana oficială.

Poliţistul Bogdan Gigină a decedat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident la intersecţia Calea Plevnei cu bd. Ştirbei Vodă.

Poliţia Capitalei a anunţat ulterior că poliţistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

"Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic", a precizat Poliţia Capitalei.

Ulterior, vicepremierul Gabriel Oprea a fost audiat în calitate de martor de procurorii de la Parchetul Capitalei.

"Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Veneam de la o instituţie a statului român. Am declarat aceste lucruri, nu am voie să spun mai mult decât am declarat. N-am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineaţa până seara într-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasări. Ori de câte ori voi fi chemat la Parchet, voi declara. Am trimis toate documentele. Şi vreau să ştiţi că în toată activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am încălcat legea", declara pe 28 octombrie vicepremierul Oprea, după ce a fost audiat la Parchet.

Sursa: AGERPRES

×