x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul Revolutiei - Generalul Vlad a fugit de presa

Dosarul Revolutiei - Generalul Vlad a fugit de presa

07 Mar 2005   •   00:00

Generalul Victor Athanasie Stanculescu a fost audiat ieri pentru prima data in calitate de invinuit, in dosarul Revolutiei.

MIRUNA PASA

El a fost pus sub invinuire saptamana trecuta pentru complicitate la omor deosebit de grav si la rele tratamente, dar abia ieri au inceput audierile despre evenimentele de acum 15 ani. Dupa patru ore de discutii cu procurorii militari, Stanculescu a spus presei ca a dat declaratii cu privire la cele intamplate in Bucuresti incepand cu dimineata zilei de 22 decembrie si pana in seara zilei urmatoare. "Am discutat despre Bucuresti 22-23 decembrie 1989. Nu imi este frica de arestare, nu mi-a fost niciodata. Am fost plecat, dat m-am intors intotdeauna, si nu cred ca retinerea mea abia in 2005 ar fi corecta", a sustinut Stanculescu.

PE ASCUNS. Tot ieri, un alt personaj-cheie si-a facut aparitia in dosarul Revolutiei de la Bucuresti. Fostul sef al Securitatii, Iulian Vlad, a fost audiat ca martor. Din motive necunoscute a refuzat sa fie vazut de presa. Surse judiciare au declarat ca generalul a refuzat sa mai intre in sediul Parchetului Militar din cauza camerelor de luat vederi, asa ca ancheta s-a mutat cu dosar, cu procuror si cu martor intr-un loc ramas confidential. Cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 a reinceput anul trecut, cand Asociatia "21 Decembrie 1989" a cerut magistratilor militari redeschiderea dosarului.

×
Subiecte în articol: observator