x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOSARUL TRANSFERURILOR: Greii fotbalului vor să meargă la mediator, procurorii cer pedepse cu executare

DOSARUL TRANSFERURILOR: Greii fotbalului vor să meargă la mediator, procurorii cer pedepse cu executare

10 Feb 2014   •   16:19
DOSARUL TRANSFERURILOR: Greii fotbalului vor să meargă la mediator, procurorii cer pedepse cu executare
UPDATE 16:22 - Procurorul de şedinţă a cerut pedepse cu executarea pentru majoritatea inculpaţilor din dosarul transferurilor din fotbal pentru care faptele nu s-au prescris prin intrarea în vigoare a noului Cod penal.

Procurorul a susţinut că niciuna dintre faptele de care sunt acuzaţi Cristian Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali nu s-a prescris şi a cerut condamnarea acestora la pedepsele pe care Curtea de Apel Bucureşti le-a stabilit iniţial, respectiv şapte ani de închisoare cu executare pentru fostul finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, opt ani pentru fostul impresar Ioan Becali şi şapte ani de închisoare pentru Victor Becali.

Potrivit Agerpres, reprezentantul DNA a constatat că în cazul lui Mihai Stoica toate faptele s-au prescris, iar în cazul lui George Copos s-au prescris două fapte de înşelăciune, în timp ce infracţiunea de evaziune fiscală nu s-a prescris.

De asemenea, procurorul de şedinţă a mai cerut condamnarea lui Gheorghe Popescu pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni ce nu s-au prescris, la o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere şi tot la o pedeapsă cu suspendare a fostului patron al Gloriei Bistriţa Jean Pădureanu.

În cazul lui Gheorghe Neţoiu, procurorul DNA a spus că faptele nu sunt prescrise şi a cerut aplicarea dispoziţiilor legale, respectiv condamnarea acestuia pentru faptele de care este acuzat.
----------------------------------------------


Avocaţii inculpaţilor din dosarul 'Transferurilor' au declarat luni că clienţii lor vor să meargă la mediator, în vederea împăcării cu cluburile pe care Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că le-au păgubit.

Cei opt oameni din fotbal au cerut la Curtea de Apel Bucureşti să beneficieze de o lege mai favorabilă, respectiv noul Cod penal, care prevede printre altele stingerea unui conflict în faţa unui mediator, relatează Agerpres.

Astfel, Jean Pădureanu, George Copos, Cristian Borcea, Gheorghe Neţoiu, Mihai Stoica, Gheorghe Popescu, Victor şi Ioan Becali vor trebui să se împace cu părţile vătămate Gloria Bistriţa, FC Rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Oţelul Galaţi, CFR Cluj, Federaţia Română de Fotbal, Liceul cu program Sportiv 'Banatul Timişoara', FC Dinamo 1948 SA.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai 2013 să trimită spre rejudecare la CAB dosarul 'Transferurilor', după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul Clubului Rapid, George Copos.

CAB a mai decis atunci alte condamnări: trei ani de închisoare cu suspendare pentru Jean Pădureanu, finanţatorul de la Gloria Bistriţa, patru ani de închisoare pentru Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, şapte ani de închisoare cu executare în cazul lui Cristian Borcea, fost finanţator al FC Dinamo Bucureşti, opt ani de închisoare cu executare pentru fostul impresar Ioan Becali, şapte ani de închisoare cu executare pentru impresarul Victor Becali, trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul angajat al firmei 'Becali sport' Gică Popescu şi trei ani de închisoare cu suspendare pentru Gheorghe Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo.

Totodată, CAB a hotărât obligarea celor opt inculpaţi la plata unor despăgubiri către ANAF şi către cluburile sportive implicate, precum şi instituirea de sechestru asigurător pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului. Toţi cei opt oameni din fotbal au declarat recurs.

×
Subiecte în articol: dosarul transferurilor mediator