x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două firme de apartament au primit 600.000 de euro de la MTS pentru "Ziua Tineretului"

Două firme de apartament au primit 600.000 de euro de la MTS pentru "Ziua Tineretului"

de Veronica Micu    |    17 Iun 2009   •   00:00
Două firme de apartament au primit 600.000 de euro de la MTS pentru "Ziua Tineretului"

"Zilei Tineretului" este pentru tineri şi pentru cei cu chef de viaţă un prilej de a merge la un concert, de a face sport sau de a bea o bere cu prietenii, dar şi prilejul pentru scandaluri. Ministerul Tineretului şi Sportului, condus de Monica Iacob-Ridzi, a organizat o serie de evenimente cu această ocazie în Bucureşti, Costineşti şi în ţară, pentru care a angajat două firme de apartament plătindu-le suma de 628.000 de euro, fără licitaţie.



Artisan SRL şi Mark SRL, două firme cu sediul social în acelaşi apartament dintr-un bloc obişnuit din Bucureşti, au primit suma amintită, echivalentă cu bugetul Federaţiei Române de Box pe un an, pentru a organiza evenimentele prilejuite de sărbătorire "Zilei Tineretului". Pentru a organiza evenimentele, ministrul Iacob-Ridzi a decis să apeleze la Artisan Consulting, căreia i-a încredinţat oraganizarea evenimentelor din Bucureşti şi din ţară, în timp ce Compania de Publicitate Mark s-a ocupat de Costineşti.

Ministerul nu este obligat legal să organizeze licitaţie pentru astfel de evenimente, astfel că oficialii instituţiei au ales liber între ofertele primite pe criterii decise în interiorul ministerului. De fapt, ofertele primite au fost trei, dintre care două ale firmelor amintite. Acestea au fost alese, spun voci din MTS, deoarece au venit cu preţul cel mai bun. Potrivit ziariştilor de la Gazeta Sporturilor, cele două companii câştigătoare nu au nici un angajat.

La organizarea evenimentelor de la Costineşti, din Judeţul Constanţa, pentru o zi de spectacole au fost alocaţi şi cheltuiţi 280.000 de euro din banii publici. De asemenea, Primăria locală, MTV şi DJSport au participat şi ele cu fonduri la evenimente. Concursurile sportive au fost plătite de primărie, iar artiştii de la concerte au costat cel mult 12.000 de euro. Potrivit Gazetei Sporturilor, restul banilor nu au putut fi explicaţi până în acest moment.

×
Subiecte în articol: observator