x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dreptate pentru Ralu Filip

Dreptate pentru Ralu Filip

de Cristina Ologeanu    |    12 Aug 2005   •   00:00
Dreptate pentru Ralu Filip

In urma cu aproape o luna va aduceam la cunostinta faptul ca intre Consiliul National al Audiovizualului si Ministerul Culturii si Cultelor au aparut niste divergente pe marginea legii cinematografiei propuse de MCC. Conform unei prevederi a acestui proiect de lege, televiziunile vor avea obligatia sa asigure pentru difuzarea de filme romanesti un minimum de 5% din timpul de transmisie, din care 1% la orele de maxima audienta. Ralu Filip (foto), presedintele CAN, si-a exprimat toate nemultumirile, legat de acest proiect, intr-un comunicat de presa.

CORECT. In acelasi timp, el anunta ca a trimis o scrisoare si la Comisia Europeana in care sublinia toate neclaritatile din proiectul MCC. Iata ca initiativa sa nu a trecut neobservata. Cei de la Bruxelles i-au trimis lui Filip o scrisoare in care, printre altele, se arata ca observatiile presedintelui CNA sunt corecte. "Dupa cum bine ati sesizat in scrisoarea dumneavoastra, stabilirea unui procent obligatoriu de difuzare a productiilor romanesti contravine principiilor de nondiscriminare si incalca articolulul 12 din Tratatul Uniunii Europene. Pe baza informatiilor dumneavoastra, vrem sa va aducem la cunostinta ca vom solicita explicatii din partea autoritatilor romane competente pentru a clarifica lucrurile".

ATITUDINE. CNA nu este singura institutie care a luat atitudine fata de proiectul MCC. Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) a solicitat si el autoritatilor rediscutarea prevederilor din Legea cinematografiei referitoare la taxarea suplimentara a publicitatii comerciale si a publicitatii acordate in regim de barter de televiziuni. (Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: observator