x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au comandat telefoane și ceasuri pe care le-au furat din easybox fără a le plăti

Au comandat telefoane și ceasuri pe care le-au furat din easybox fără a le plăti

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   19:45
Au comandat telefoane și ceasuri pe care le-au furat din easybox fără a le plăti

Mai multe persoane sunt cercetate de procurori după ce ar fi comandat online produse de valoare, ceasuri, telefoane și camere video de ultimă generație, pe care le-ar fi furat din easybox fără să le plătească.

Polițiștii și procurorii DIICTOT Timișoara au făcut miercuri 7 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și furt calificat.

Începând cu jumătatea anului 2022, mai multe persoane de pe raza județelor Timiș, Mehedinți, Ilfov și municipiului București s-au constituit într-un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiuni de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea datelor informatice, fraudă informatică și furt.

Conform DIICOT, membrii grupului au făcut comenzi online de aparatură electronică de valoare mare, cu plata ramburs la ridicarea coletelor din easybox. Imediat după expirarea perioadei de păstrare de 36 de ore, au accesat aplicaţia informatică destinată curierilor şi prin generarea de coduri QR au deblocat cușetele însușindu-și coletele.

Prejudiciul cauzat unei societăți comerciale, prin accesare a patru lockere situate pe raza județului Timiș se ridică la aproximativ 80.000 de lei.

În noaptea de marți spre miercuri, polițiștii și procurorii au prins în flagrant, în București, trei dintre membrii grupului în timp ce, folosind ilegal aplicația informatică dedicată curierilor, ridicau colete cu telefoane mobile de ultimă generație, ceasuri smart, căști audio, camere video și cartele telefonice, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 11 telefoane mobile, 11 cartele, o cameră video, 1 microSd, 2 hard disk-uri, un laptop, 5 ambalaje de cartele, 2 carduri albe (blank) cu bandă magnetică și cip (neinscripționate), un memory stick și 3 carduri bancare.

La sediul DIICOT-Structura Centrală vor fi duse 7 persoane pentru audieri, o persoană urmând să fie audiată la sediul DIICOT Mehedinți.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: easybox furat