x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Echipament pentru tratamentul cu plasmă hiperimună, dat pentru 12 luni spitalului din Sibiu

Echipament pentru tratamentul cu plasmă hiperimună, dat pentru 12 luni spitalului din Sibiu

03 Mai 2020   •   10:01
Echipament pentru tratamentul cu plasmă hiperimună, dat pentru 12 luni spitalului din Sibiu
Sursa foto: Foto: Victor Stroe

Terapia cu plasmă hiperimună va putea fi disponibilă la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, după ce o companie a dat spre folosință gratuită, pentru 12 luni, echipamentul de plasmafareză.

În baza contractului de sponsorizare încheiat între Besmax Pharma Distribution, Consiliul Județean Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, spitalului i-a fost dat spre folosință gratuită, timp de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), produs în Germania.

Practic, sponsorul pune la dispoziția spitalului, în mod gratuit, și 100 de kituri de colectare de plasmă, de la același producător, compatibile cu echipamentul.

Pentru a începe tratamentul, spitalul va începe să achiziționeze consumabilele care să asigure continuarea tratamentului după epuizarea stocului inițial.

Echipamentul de la Sibiu a fost instalat la Centrul de Transfuzie Sangvină Sibiu, iar în data de 1 mai, reprezentanții firmei au realizat și instruirea personalului.

În cadrul Centrului de Transfuzie se vor desfășura procedurile de colectare a plasmei de la pacienții deja vindecați de COVID-19, care va fi apoi transfuzată pacienților infectați, cu precădere celor cu forme grave ale bolii.

„Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenții COVID-19 este folosită din ce în ce mai mult la nivel global, autoritățile sanitare din China, Statele Unite și din numeroase state din Uniunea Europeană autorizând utilizarea sa experimentală. Ne bucurăm că și România a făcut pași concreți în acest sens și că pacienții noștri vor putea beneficia de această terapie”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Cornel Benchea.

18 județe vor beneficia de dotare cu astfel de aparate în contextul în care sponsorul care a donat echipamentul de plasmafareză spitalului din Sibiu a decis să susțină utilizarea experimentală, în scop terapeutic, a plasmei hiperimune, recoltate de la pacienții COVID-19 vindecați, pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau cu risc de infectare din România, precum şi pentru tratamentul pacienților din România aflați în stare critică, inhibați, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spitalul din sibiu plasma hiperimuna