x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O educatoare din Ploieşti este acuzată că bate micuții la grădiniță: Îmi spune că doamna o bate în fiecare zi

O educatoare din Ploieşti este acuzată că bate micuții la grădiniță: Îmi spune că doamna o bate în fiecare zi

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   20:46
O educatoare din Ploieşti este acuzată că bate micuții la grădiniță: Îmi spune că doamna o bate în fiecare zi
Sursa foto: Captura Antena 3 CNN

Educatoarea unei grădinițe din Ploiești este acuzată că bate copiii. O mamă și-a înregistrat fetița în timp ce aceasta povestea cum a fost bătută pentru că se juca.

Potrivit Antena 3 CNN, ulterior, însă, niciunul dintre copiii din clasă nu a mai povestit nimic din ce se întâmplă la ore. O parte dintre ei, atunci când sunt întrebați dacă sunt bătuți, își pun mâinile la gură.

În imagini sunt copiii de la grupa mijlocie din cadrul Grădiniței nr. 40 din Ploiești. Deși pare a fi o serbare normală, părinții și-au văzut în filmare copiii triști și pe unii dintre ei chiar plângând.

Motivul este unul șocant, iar copiii cu greu au povestit părinților prin ce trec. Educatoarea de la clasă îi bate. Părinții au făcut înregistrări cu momentele teribile prin care trec cei mici.

Ce au povestit cei mici părinților

- A bătut vreun copil?

- Cred că da. Pe mine.

- Adică ce ți-a făcut?

- M-a bătut.

- Şi cum te-a bătut? Hai, zi! Ţi-a dat o palmă la fund?

- Da!

- Tu vorbești serios sau minți?

- Nu mint!

Însă acesta ar fi fost singurul moment în care o fetiță a povestit prin ce trece și nu este singurul copil care refuză să le mai dea detalii părinților.

"Cea mică îmi povestea tot. În a treia zi de grădiniță a fost lovită prima dată și îmi spunea mami mi-a dat o palmă la fund pentru că mă jucam cu prietena mea. De atunci nu mai povestește. În momentul în care întreb, își pune un lacăt la gură, un gest pe care ea nu îl făcea până atunci", spune o mamă.

"Când o întreb ceva, își pune mâna la gură și nu vrea să spună"

Conducerea grădiniței cunoaște situația. Atât directoarea, cât și părinții au trimis mai multe sesizări către Inspectoratul Școlar Prahova.

"Am luat și eu măsuri în acest sens. Este începută o anchetă disciplinară", mai spune un părinte.

"Am înțeles de la dna. director că nici evaluarea pe anul trecut școlar nu a fost de foarte bine pentru acel cadru didactic, că au mai existat derapaje în atitudinea dumneaei",

"Îmi spune că doamna o bate în fiecare zi. Acum câteva zile mi-a spus și o doamnă îngrijitoare că a fost văzută doamna cum o bătea pe fiica mea. Majoritatea timpului, copiii sunt singuri. În momentul în care sunt văzuți singuri la clasă, dna. director o suplinește. La fel și doamnele îngrijitoare. Doamna este tot timpul la țigară. Copiii când plâng sunt scoși afară din clasă, spunând că o doare capul de ei", mai spune o mamă.

Am încercat să îi cerem educatorii un punct de vedere cu privire la reclamațiile făcute de către părinți. A fost înștiințată de către directoare, însă a refuzat să facă orice declarație pe marginea acestui subiect. Victima educatoarei ar fi fost și o îngrijitoare. Cadrul didactic se pare că a aruncat cu un scaun către aceasta în urma unei discuții în contradictoriu.

educatoare

×
Subiecte în articol: educatoare ploiesti gradinita