x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elveţia nu e România!

Elveţia nu e România!

de Mara Raducanu    |    10 Aug 2010   •   00:00

Vitezomanul român- 90 de zile şi nouă puncte amendă, vitezomanul elveţian – 720.000 euro şi confiscarea maşinii

Un nou record de viteza - Cu 248 km/h pe Autostrada Soarelui!
Filmele din 4TuningTV doar pe 4Tuning.ro




Un sofer din Elveţia a rămas fără maşină, un Mercedes SLS AMG de 180.000 de euro, după ce a fost prins cu 290 de kilometri pe oră pe o autostradă. Autorităţile au spus că soferul a trebuit să fie oprit de un echipaj de poliţie dintr-un canton vecin, după ce a trecut pe lângă un radar fix de pe autostradă.

Ce a păţit vitezomanul elveţian?- Carnetul de şofer  şi Mercedesul  i-au fost confiscate, după ce a fost eliberat din arest şi riscă o amendă de 720.000 euro, în funcţie de venit. Maşina a fost oprită ca şi garanţie, urmând ca decizia să fie luată după un verdict al tribunalului şi o posibilă condamnare.

Ce a păţit zilele trecute vitezomanul Cristian Alexandru Şerban care a fost luat de radar pe Autostrada Soarelui comducând cu  248 km la oră un Porche de 100.000 euro, extrem de performan? Vă spunem noi: poliţiştii de la Brigada Rutieră i-au suspendat tânărului de 23 de ani  dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile şi nouă puncte amendă. Nu este singura abatere a tânărului, cunoscut ca fiind un adevărat pericol pe şosele. Anul trecut, acesta a fost depistat cu 214 km la oră. Concluzia? - Elveţia nu este România, iar Legislaţia Rutieră blândă, respectiv amenzile mici  pe care odraslele cu bani le plătesc din buzunarul babacilor nu mai sperie pe nimeni.


LA ALŢII DE POATE, LA NOI BA!

Iată cum sunt pedepsiţi şoferii din alte ţări pentru depăşirea vitezei!

SERBIA. Depăşirea vitezei legale în  Republica Serbia  este sancţionată cu inchisoare de la 15 la 60 de zile. In conformitate cu Legea privind siguranţa circulaţiei, judecătorii tribunalelor contravenţionale au obligaţia de a aplica măsuri privative de libertate între 15 si 60 de zile pentru următoarele încălcări ale actului normative.
- conducerea în stare de ebrietate cu mai mult de 2 la mie alcool in sange;
- depăşirea vitezei legale cu mai mult de 70 km/h în localităţi (viteza legală este de 50 km/h);
- depăşirea vitezei legale cu mai mult de 80 km/h în afara localităţii (viteza legală este de 80 km/h);
- depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h în zonele cu viteză limitată din cauza condiţiilor de circulaţie (lucrări, intemperii etc.);
- depasirea vitezei legale cu mai mult de 60 km/h in localitati, in zonele cu viteza limitata la 30 km/h sau in apropierea scolilor;
- neoprirea la trecerea de pietoni când semaforul este pe roşu sau la semnul agentului de circulaţie, atunci când pe trecere se află cel puţin un pieton;
- nerespectarea barierei puse la trecerile la nivel cu calea ferată.
În  Olanda ţi se confiscă fără drept de apel autovehiculul, iar buzunarul ţi se goleşte cu 490-670 euro; în Germania ţi se suspendă dreptul de a conduce pentru trei luni şi o amendă de 425 euro; în Franţa nu scapi fără o amendă de 1.500 euro şi aceeaşi suspendare de 3 luni; în Anglia - 2.500 lire sterline, adică echivalentul a 3.700 de euro.


CE PĂŢIM DACĂ NU PURTĂM CENTURA?
Diferenţe mari există şi în cazul sancţiunilor aplicate pentru neutilizarea centurilor de siguranţă. In Germania, dacă este prins fără centură, şoferul este amendat cu 30 euro, în Franţa - 135 euro şi 3 puncte, Spania - 50 euro; Olanda - 45 euro, Grecia - 166 euro, Suedia - 70 euro, Danemarca - 66 euro, România - 2 puncte si 14-20 euro.

×
Subiecte în articol: observator