x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc face pe haiducul

Emil Boc face pe haiducul

de Gabriela Antoniu    |    16 Feb 2010   •   00:00
Emil Boc face  pe haiducul
Sursa foto: Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL

Recalcularea pensiilor nu va tăia pensiile normale, ci pe cele speciale de mii de euro, caz în care pensii de 8.000 de lei vor fi reduse drastic, la doar 2.000 de lei. "Eliminarea pensiilor de mii de euro nemuncite va fi primul pas în vederea creşterii pensiilor mici", avertizează premierul Emil Boc, întru-un interviu difuzat ieri de Mediafax.



El a atenţionat totodată că unele pensii scad "mai dramatic", de la 80 milioane lei vechi la 20 milioane lei vechi, fiind şi persoane cu pensie de 200 milioane lei vechi şi care rămân cu o pensie de 50 milioane lei vechi, de unde va rezulta şi o economie la buget de minimum 500 milioane euro, maxim 800 de milioane euro. Potrivit premierului, economii vor rezulta şi din stoparea pensionărilor de invaliditate abuzive, proces în urma căruia persoanele apte vor fi trimise "la muncă". El a arătat că în prezent sunt 900.000 de persoane pensionate pe caz de boală. Boc a mai spus că se are în vedere în 2030, ţinând cont de creşterea speranţei de viaţă, o egalizare a vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi la 65 ani. Şeful Guvernului anunţă totodată că majorările salariale în sectorul bugetar depind şi în următorii ani de resursele disponibile.

REGIONALIZAREA PROPUSĂ DE UDMR, NEPOTRIVITĂ

Pe de altă parte, ca lider al PD-L, Emil Boc l-a avertizat pe şeful PNL, Crin Antonescu, să nu se mai pronunţe pe tema desfiinţării PD-L. "Aş vrea să îi amintesc domnului Antonescu că a mai fost un lider politic, prin 2003, care şi-a propus să desfiinţeze PD-L, este Adrian Năstase şi a ajuns el în istorie, nu PD-L. PD-L a ajuns la guvernare şi principal partid de guvernământ, care a dat preşedinte şi prim-ministru, iar PSD a ajuns într-o eternă opoziţie. Deci, îl rog pe domnul Antonescu să fie mai atent şi să înveţe din greşelile istoriei atunci când are asemenea ambiţii politice, în ghilimele", a spus liderul PD-L. Boc acceptă însă alianţe pe plan local între PD-L şi PNL, precum cea de la Buzău, dar nu şi iniţiativa legislativă a UDMR privind regiunile de dezvoltare, despre care consideră că nu este una potrivită şi cu siguranţă trebuie modificată. "Este cert că actuala formulă nu mai răspunde nevoilor României (...). De aceea vom avea discuţii atât la nivelul coaliţiei, cât şi la nivelul întregii clase politice, pentru a avea cea mai bună formulă, pornind de la o iniţiativă legislativă care cu siguranţă trebuie să fie modificată", a spus Boc.

×
Subiecte în articol: observator