x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc: Subvenţiile pentru termoficare vor fi acordate şi în acest an

Emil Boc: Subvenţiile pentru termoficare vor fi acordate şi în acest an

20 Aug 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, că subvenţiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe şi în acest an, iar anul viitor, din aprilie, se va aplica noua strategie din domeniu, la care Guvernul lucrează în momentul de faţă, potrivit Mediafax.



"Subvenţiile pentru termoficare vor merge mai departe. Anul acesta, la fel ca anul anterior, va fi, pe de-o parte, o subvenţie pe care o primesc primăriile la combustibil, până la 45%, şi, de asemenea, populaţia primeşte subvenţia în funcţie de venituri pentru căldură. Cele două forme de subvenţie merg. Ceea ce am cerut Guvernului este să pregătească strategia astfel încât subvenţia pe viitor să fie acordată numai celor care au nevoia socială a fi susţinuţi de la stat şi va nu mai fi plătită nediferenţiat. (...) În toamna acestui an, se va merge încă pe această formulă, întrucât primăriile trebuie să aibă resurse să achiziţioneze din timp combustibilul", a afirmat premierul Boc.

Oficialul a cerut recent mai multor miniştri ca până joi, 19 august, să îi prezinte un raport privind variantele de subvenţii la energia termică furnizată în sistem centralizat populaţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în luna mai, după finalizarea negocierilor cu FMI, un pachet de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, printre care şi diminuarea masivă a subvenţiilor la încălzire prin direcţionarea fondurilor doar către persoane cu venituri reduse.

×
Subiecte în articol: observator