x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EURO 2016. Victor Piţurcă: E o grupă accesibilă. Grecia este favorită

EURO 2016. Victor Piţurcă: E o grupă accesibilă. Grecia este favorită

23 Feb 2014   •   16:53
EURO 2016. Victor Piţurcă: E o grupă accesibilă. Grecia este favorită

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că tricolorii se află într-o grupă accesibilă în preliminariile EURO 2016, cu Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe.

"N-am căzut într-o grupă foarte grea. E o grupă accesibilă. În general trei echipe se vor bate, poate şi a patra. Grecia este favorită. Avem avantajul că noi cunoaştem Grecia, Ungaria o cunoaştem foarte bine. Finlanda este o echipă periculoasă. Irlanda de Nord mi se pare că a făcut şapte puncte în grupă. Concluzia e că fotbalul se joacă în teren. Mai e o perioadă destul de lungă până vor începe meciurile'', a declarat Piţurcă la Dolce Sport, conform Agerpres.

Piţurcă a mai spus că ''era important să ne calificăm în Brazilia (la Cupa Mondială, n. red), am pierdut această şansă. Acum sper să ne calificăm la turneul final''.

Selecţionerul a comentat şi prezenţa Ungariei în urna a doua valorică: ''Dacă Ungaria a fost în urna care a fost, înseamnă că merita să fie acolo. Chiar dacă noi am câştigat împotriva lor (3-0 la Bucureşti)...''

Piţurcă a precizat că ''se vor mai schimba multe, sper să se schimbe şi în ceea ce priveşte lotul nostru, pentru că nu stăm bine. Jucătorii noştri, 80-90 la sută nu joacă în exterior. Până în toamnă ar trebui să mai apară 7, 8, 10 jucători la rampă ca să emitem pretenţii la calificare''.

Primele două clasate din fiecare grupă se califică la turneul final, împreună cu echipa de pe locul 3 care va avea cel mai bun punctaj contra formaţiilor clasate pe locurile 1, 2, 4 şi 5 în grupa sa. Celelalte opt echipe clasate pe locul 3 vor disputa un play-off în noiembrie 2015 pentru ultimele patru locuri de la turneul final.

Echipa României a făcut parte din urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a competiţiei care va avea loc în Franţa.

În prima urnă valorică a fost Grecia, echipa care i-a eliminat pe tricolori în barajul pentru Cupa Mondială 2014. România şi Ungaria au fost adversare şi în preliminariile CM 2014. Tricolorii au remizat la Budapesta (2-2) şi au câştigat clar la Bucureşti (3-0).

×