x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evaziune fiscala - Florian Anghelescu nu s-a prezentat la Politie

Evaziune fiscala - Florian Anghelescu nu s-a prezentat la Politie

de Lucian Florea    |    02 Sep 2005   •   00:00

Sotul fostului consilier prezidential Stana Anghelescu, urmarit penal pentru evaziune fiscala, nu a venit ieri la Politia Capitalei, unde fusese citat de anchetatori. Surse din Politie sustin ca Florian Anghelescu va fi dat in urmarire in cazul in care nu se prezinta nici la urmatoarea citatie.

ACUZATII. Omul de afaceri este cercetat pentru infractiuni la Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in urma unui control al Garzii Financiare la o societate comerciala de-a sa. Marti dupa-amiaza, afaceristul i-a dat afara pe comisarii Garzii din standul sau de la Complexul bucurestean Flora. El a incercat apoi sa faca disparuta marfa pe care o cautau inspectorii si a incarcat cele peste 75.000 de pachete de tigari cu timbre false in doua autoutilitare. Masinile au fost oprite in trafic de politisti si duse la sediul Garzii Financiare. Anchetatorii au ajuns la concluzia ca soferii celor doua vehicule au fost sunati de catre Anghelescu, care le-a spus sa preia marfa, urmand sa le transmita apoi si destinatia.

MARFA. Perchezitiile la standul firmei si la depozitul acesteia au mai scos la iveala inca aproximativ 47.000 de pachete de tigari. Toata marfa confiscata avea timbre false care aveau aceeasi serie, potrivit testelor facute de reprezentantii Imprimeriei Nationale. Afaceristul este urmarit penal si, potrivit procedurilor legale, va mai fi citat o data la sediul Politiei inainte de a fi dat in urmarire.

Florian Anghelescu este sotul fostului consilier de stat in administratia prezidentiala Stana Anghelescu. La sfarsitul lunii iunie, ea a demisionat dupa ce Traian Basescu a aflat ca subalterna sa si-a sustinut sotul la ANAF. Surse parlamentare informau la data respectiva ca Stana Anghelescu fusese cu sotul sau, Florian Anghelescu, la sediul ANAF, dupa ce firma acestuia a facut obiectul unor controale ale agentiei.

×
Subiecte în articol: observator anghelescu florian anghelescu