x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXCLUSIV: "Bacalaureatul" comisarilor financiari - oprit de judecători. ANAF a decis continuarea examenelor

EXCLUSIV: "Bacalaureatul" comisarilor financiari - oprit de judecători. ANAF a decis continuarea examenelor

14 Iul 2011   •   20:24
EXCLUSIV: "Bacalaureatul" comisarilor financiari - oprit de judecători. ANAF a decis continuarea examenelor

Curtea de Apel Galati a suspendat un ordin al presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, referitor la structura organizatorica a Garzii Financiare. Prin acelasi ordin este aprobat si Regulamentul pentru organizarea si desfasurarea examenului de testare profesionala a functionarilor publici. Acest examen este in curs de desfasurare: unele probe au fost déjà date, iar altele sunt programate chiar pentru maine, vineri, 15 iulie a.c.

Practic, prin decizia instantei de judecata din 13 iulie a.c., atat noua structura organizatorica a Garzii Financiare cat si examenul de testare profesionala sunt “inghetate' pana la solutionarea definitiva a procesului. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? O persoana fizica, Chirnogeanu Gabriel, a formulat o cerere de suspendare a Ordinului nr. 2253/23.06.2011, semnat de Sorin Blejnar, presedintele ANAF. Potrivit portalului instantelor de judecata, pe data de 13 iulie a.c., Curtea de Apel Galati a admis cererea de suspendare. “Solutie: Sentinta nr. 220 - Admite cererea. Dispune suspendarea efectelor Ordinului nr. 2253/23 iunie 2011 emis de ANAF pana la solutionarea irevocabila a contestatiei formulata impotriva acestuia', asa suna minuta solutiei pronuntata in dosarul 867/44/2011 de pe rolul Curtii de Apel Galati . Cand solutia va fi motivata, vom afla si argumentele pentru care judecatorii au dispus aceasta masura.

Citeste si : Continua examenele la ANAF

Pana la solutionarea irevocabila a contestatiei formulata impotriva Ordinului emis de Sorin Blejnar, efectele ordinului sunt suspendate: este vorba atat de examenul aflat in curs de desfasurare cat si de noua structura organizatorica a Garzii Financiare, pentru ca solutia magistratilor face referire la Ordin in integralitatea sa.

Incunostiintare' catre Sorin Blejnar

Aparatorului reclamantului, avocata Felicia Chirnogeanu din Baroul Braila, a informat Jurnalul Nationat, ca a trimis deja o “incunostiintare' catre ANAF si catre presedintele acestei institutii, Sorin Blejnar. Redam in continuare acest text:

“DOMNULUI COMISAR GENERAL AL GARZII FINANCIARE,

Va trimit in continuare, incunostiintarea facuta D-lui Presedinte AL ANAF prin e-mail-urile de contact si nr. de fax postate pe site-ul ANAF privind sentinta executorie prin care s-a dispus suspendarea efectelor Ordinului nr. 2253/2011 vizand reorganizarea Garzii Ginanciare.

Va incunostiintez ca prin sentinta nr. 220/13 iulie 2011 pronuntata de Curtea de Apel Galati –sectia contencios administrativ si fiscal in dosar nr. 867/44/2011 in care ANAF este intimata(parata) s-a dispus suspendarea efectelor Ordinului nr. 2253/23 iunie 2011 emis de catre Presedintele ANAF pana la solutionarea pe fond a actiunii (in anularea acestui Ordin) .

Conform art. 14 alin. 4 din Legea 554/2004 vazand si disp. alin. 7 al aceluiasi articol din Lege, efectele hotararii de suspendare sunt executorii de drept(de la pronuntare, din data de 13 iulie 2011) , recursul pe care il veti promova nefiind suspensiv de executare .

Toate actele indeplinite in baza acestui Ordin sunt nelegale.

Practic , interviurile care au fost sustinute astazi sunt nelegale , trebuiau sa fie suspendate si cele care sunt stabilite pentru ziua de maine ,la fel.

De altfel, si in privinta examenului scris care a avut loc la data de 11 iulie 2011 va invederez ca rezultatul acestuia trebuie sa fie suspendat, astfel ca nu veti putea emite decizii de eliberare din functie pentru functionarii publici care nu au fost declarati admisi si nici nu veti putea proceda la emiterea de decizii de numire in functii pentru cei declarati admisi.

NU va puteti prevala de imprejurarea ca nu cunoasteti aceasta solutie si efectele executorii si immediate ale acesteia avand in vedere ca sunteti parte in process, ati avut reprezentant in process la data de 13 iulie 2011 cand s-a judecat cauza la Curtea de Apel Galati , nici de necunoasterea legii nu va puteti prevala (art. 14 din Legea 554/2004) si , totusi, astazi, 14 iulie 2011 , ati derulat interviurile programata pentru aceasta data .

Sperand ca nu veti ignora hotararea judecatoreasca obligatorie si opozabila d-voastra si cu efecte la nivelul tuturor structurilor Garzii Financiare , veti suspenda interviul programat pentru maine, 15 iulie 2011 si toate celelalte proceduri.

Va invederez ca impotriva Ordinului nr. 2253/2011 am formulat contestatia prealabila prev. de art. 7 din Legea 554/2004 prin care am solicitat revocarea efectelor Ordinului , contestatie pe care ati primit-o la data de 4 iulie 2011, conform recipisei de recomanadata cu confirmare de primire ,urmand a formula actiune in anularea acestui Ordin in conditiile Legii contenciosului administrativ .

Avocat Chirnogeanu Felicia, Baroul Braila' .

×