x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Expoziţie - Copiii şi uniformele lor

Expoziţie - Copiii şi uniformele lor

de Carmen Anghel    |    27 Mai 2014   •   19:13
Expoziţie - Copiii şi uniformele lor

O expoziţie inedită este organizată de Muzeul Militar Naţional “Ferdinand I” cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului: “Copiii şi uniformele lor”.

În cadrul expoziţiei va fi prezentată evoluţia uniformelor, de factură militară, purtate de copiii români, de-a lungul vremurilor: de la cele din perioada de început a societăţii române moderne (anii 1860- 1900) până în zilele noastre.  Vor fi şi haine care, deşi nu respectau vreun regulament militar, reflectau spiritul ostăşesc, dar şi  cele create special pentru copiii epocii de aur.

“Expoziţia prezintă, ca într-un documentar, câteva momente pe care le-am numit scene din copilăria  străbunicilor, bunicilor sau părinţilor noştri. Aspecte despre care unii dintre noi, copii, tineri sau mai puţin tineri, află acum din filmele ce încearcă să reconstituie alte vremuri, imagini despre ceva ce ştiam doar din pozele şi poveştile din trecut. Fiecare scenă prezintă un moment, o perioadă din istoria noastră, reprezentată prin copii. De aceea, titlul fiecărei scene este un citat, fie din regulamentele militare ale şcolilor sau liceelor militare, fie din angajamentele şcolarilor. Am încercat să recreem, şi aşa, atmosfera vremurilor respective. Expoziţia se adresează deopotrivă copiilor, care pot afla astfel cum şi-au petrecut copilăria înaintaşii lor, dar şi adulţilor, bunici şi părinţi, care sunt invitaţi să-şi amintească sau să afle.” ne spun organizatorii expoziţiei.

×