x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Face it!” - Primul Festival de Prim Ajutor, la final

“Face it!” - Primul Festival de Prim Ajutor, la final

de Diana Scarlat    |    13 Sep 2015   •   14:30
“Face it!” - Primul Festival de Prim Ajutor, la final

Bucureștiul a fost capitala primului ajutor săptămâna aceasta. Timp de două zile, 11 şi 12 septembrie, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene au participat la competiția “FACE it!” (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Roșii Române.

Pentru prima oară din 1987, porțile “FACE it!” au fost deschise publicului larg din România, sub forma unui festival menit să încurajeze românii de toate vârstele să afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor. Sâmbătă, în cea de-a doua zi a Festivalului, începând cu ora 8.30, echipajele participante au luat startul în Competița Europeană de Prim Ajutor. “Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Roșie Română lansează campania “Face it!” care trage un semnal de alarmă cu privire la importanța acordării primului ajutor de către oricine, oricând. Persoanele care vor să susțină campania sunt invitate să distribuie semnul “Face it!”, având ca model fotografiile realizate de persoanele publice implicate în campanie”, explică Nadia Lazăr, Expert comunicare, Crucea Roşie Română.

“Face it!” este o competiție anuală care aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunei Roșii din Europa, pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. La evenimentul aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima oară în România, au participat peste 500 de voluntari și suporteri.



Printre personalităţile care susţin această iniţiativă se numără: Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii Române, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lăcătuş (Shurubel) şi Dan Costea (Coma).




×