x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Federaţia Internaţională de Automobilism vrea o bază de date mondială cu toate accidentele

Federaţia Internaţională de Automobilism vrea o bază de date mondială cu toate accidentele

11 Mai 2015   •   14:59
 Federaţia Internaţională de Automobilism vrea o bază de date mondială cu toate accidentele
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

 Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), condusă de francezul Jean Todt, va crea o bază mondială de date în care vor fi acumulate toate informaţiile legate de accidente şi care va fi utilizată drept ghid pentru creşterea securităţii, informează EFE. 

Această bază mondială de date pentru accidente (WADB, sigla în engleză) va fi folosită de FIA şi de autorităţile sportive naţionale (ASN) pentru înregistrarea tuturor datelor referitoare la accidente, de la cele despre vehicul până la repercusiunile medicale, cu intenţia clară de a "reduce la minimum daunele provocate de accidente". 

"Această bază de date este următoarea etapă pentru îmbunătăţirea măsurilor de securitate a competiţiilor şi, chiar dacă în acest moment contăm deja pe date despre accidente în 25 de campionate, introducerea WADB reprezintă o nouă oportunitate pentru a furniza informaţii detaliate despre accidente", a precizat Jean Todt. 

Conducătorul FIA a precizat, totodată că informaţiile culese vor fi disponibile pe pagina web a federaţiei internaţionale pentru toate asociaţiile care fac parte din componenţa sa. 

×