x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Federaţia "Solidaritatea Sanitară": Protestul colegilor de la Brăila este doar începutul

Federaţia "Solidaritatea Sanitară": Protestul colegilor de la Brăila este doar începutul

15 Sep 2010   •   00:00

Comitetul Director al Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", membră a Confederaţiei Naţională Sindicală "Cartel ALFA", susţine solicitările colegilor din Brăila care protestează faţă de situaţia în care au fost aduse spitalele din ţară şi spune că acţiunea protestatarilor "este doar începutul".

"Situaţia de la Brăila este rezultatul mai multor tipuri de stres exercitate asupra salariaţilor din sistemul sanitar care au drept rezultat final o stare de nemulţumire generalizată ce poate conduce uşor la revoltă. Astfel, reducerea salariilor cu 25%, pe fondul unui nivel de salarizare destul de scăzut raportat la condiţiile specifice şi faţă de alte sectoare bugetare consituie cea mai grea lovitură primită. Această reducere a survenit pe fondul unui deficit acut de personal ce are ca efect o supraîncărcare cu sarcini a salariaţilor", afirmă, într-un comuicat liderul Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", Viorel Rotilă, potrivit Mediafax.

În opnia acestuia, situaţia a fost agravată de descentralizarea sistemului sanitar, noii "patroni", adiministraţia publică locală, "comportându-se deseori abuziv, fie din rea credinţă fie din necunoaşterea prevederilor legale si a situaţiilor specifice din unităţile sanitare".

"Toate acestea au survenit pe fondul unei politizări accentuate a managementului unităţilor sanitare, deciziile fiind luate ţinând cont de interese personale şi de partid şi al absenţei dialogului social la nivelul spitalelor. În acest sens, considerăm că protestul de la Brăila arată situaţiile la care poate conduce absenţa dialogului social. Solicităm şi pe această cale Ministerului Sănătăţii, aşa cum am făcut-o la fiecare întâlnire, introducere unor mecanisme de dialog social la nivel judeţean şi în unităţile sanitare", arată sursa citată.

×
Subiecte în articol: observator