x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Film thailandez, la Muzeul Ţăranului Român

Film thailandez, la Muzeul Ţăranului Român

de Carmen Anghel-Dobre    |    28 Oct 2010   •   00:00

Festivalul de Film Thailandez, manifestare organizată de Ambasada Regală a Thailandei la Bucureşti în colaborare cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR) cu scopul promovării culturii thailandeze prin film se va desfăşura la MŢR, în perioada 28-31 octombrie.

Filmele artistice care vor fi proiectate prezintă societatea thailandeză de acum 100 de ani până în zilele noastre, dezvăluindu-ne istoria modernă, cultura, valorile şi credinţele thailandeze. Proiecţiile vor fi făcute în Studioul Horia Bernea al MŢR, iar intrarea este liberă.

Festivalul debutează joi, la ora 18:00, cu premiera filmului "Overture" şi se va încheia duminică, tot cu "Overture". În acest film este prezentată povestea vieţii lui Luang Pradit Pairoh (Sorn Silapabanleng), maestrul venerat al muzicii tradiţionale thailandeze, care a trăit între anii 1880-1950. Pe fundalul poveştii vieţii lui Sorn se regăseşte povestea muzicii clasice thailandeze în epoca sa de aur, din timpul domniei regelui Rama V (1968-1910) şi până la declinul său, în anii 1930 - când Marshall Plaek Pibulsongkram, prim-ministrul de atunci, a încercat să împingă regatul în era modernă şi a interzis muzica clasică thailandeză ca fiind învechită.

Vineri rulează filmul "Best of Times", o poveste romantică, dar şi "Mekhong Fullmoon Party", despre o dezbatere care creează un conflict între ştiinţă şi religie.
Sâmbătă remarcăm "The Elephant Keeper", o poveste despre credinţa pădurarului Chai că pădurea este protejată de spiritul unui elefant.
Festivalul Filmului Thailandez este o completare a Festivalului Culturii Thailandeze 2010 care s-a desfăşurat în Bucureşti în perioada18-22 septembrie.

×
Subiecte în articol: observator