x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Finanţare de 1 milion de lei pentru Centrul Cultural "Nicolae Steinhardt"

Finanţare de 1 milion de lei pentru Centrul Cultural "Nicolae Steinhardt"

22 Mai 2014   •   19:50
Finanţare de 1 milion de lei pentru Centrul Cultural "Nicolae Steinhardt"

 Centrul Cultural Monahal 'Nicolae Steinhardt' aflat în construcţie în cadrul Complexului Monahal Sfânta Ana - Rohia va beneficia de un milion de lei pentru continuarea lucrărilor. 

'Ţara Lăpuşului unde se află mănăstirea Rohia este o parte reprezentativă pentru Maramureş, iar noi încercăm să ajutăm fiecare zonă din judeţ, indiferent că este vorba de Codru, Chioar, Lăpuş sau Maramureşul voievodal. Centrul cultural de la Rohia va cuprinde un paraclis, un muzeu, o bibliotecă, editură, tipografie, săli de lectură şi de conferinţe, săli pentru lansări de carte şi săli de expoziţii şi manifestări cultural religioase. Se va întinde pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi şi va avea opt niveluri. Este foarte important că am reuşit să aducem aceşti bani în Maramureş', a declarat azi vicepreşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, citat de Agerpres.

Finanţarea Centrului Cultural Monahal aflat în lucru a fost abordată în urmă cu o săptămână, în timpul vizitei în judeţul Maramureş a premierului Victor Ponta, de arhiereul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului Justin Sigheteanul, alături de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, şi alţi reprezentanţi politici ai judeţului. 

[foto: chilia N. Steinhardt]

×
Subiecte în articol: nicolae steinhardt rohia Sfânta Ana