x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea, despre finanţarea pentru Asociaţia Anais: Nu vrem să limităm colaborarea cu ONG-urile, dar nu avem buget

Firea, despre finanţarea pentru Asociaţia Anais: Nu vrem să limităm colaborarea cu ONG-urile, dar nu avem buget

06 Mar 2019   •   16:05
Firea, despre finanţarea pentru Asociaţia Anais: Nu vrem să limităm colaborarea cu ONG-urile, dar nu avem buget
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că nu are nimic împotriva finanţării în continuare de către Municipalitate a adăpostului destinat victimelor violenţei domestice, coordonat de Asociaţia Anais, dar că Primăria are în acest moment un buget "de subzistenţă".

"În ceea ce priveşte solicitarea Anais de a continua proiectul pe care l-a avut până acum cu DGASMB, eu nu am nimic împotrivă, doar că aşa cum am comunicat noi nu avem buget în acest moment. Suntem la un buget de subzistenţă, pur şi simplu. Suntem în pericol, de multe ori, şi cu plata salariilor către instituţiile din subordinea Consiliului şi a Primăriei, prin urmare orice proiecte de colaborare stagnează în această perioadă. Ne dorim să avem un buget. Oricum, el a fost diminuat foarte mult, a fost tăiat în ceea ce ne priveşte. Mulţi s-au bucurat. Acum vor vedea şi efectele, pentru că PMB gestionează toate serviciile publice şi o multitudine de alte proiecte - şi de infrastructură, şi de investiţii, şi de sănătate, şi proiecte sociale - şi acestea trebuie să continue. Noi nu vrem să limităm accesul ONG-urilor sau asociaţiilor la colaborările cu DGASMB sau alte instituţii din subordinea Primăriei şi a Consiliului, doar că în acest moment nu avem buget", a spus primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB.

Ea a reamintit că în şedinţa din 26 februarie Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect de hotărâre care prevede acordarea a 1.500 de lei pentru plata chiriei lunare, în cazul victimelor violenţei în familie, pe durata reabilitării. Primarul a subliniat că acest proiect al PMB "nu exclude colaborările cu alte asociaţii sau fundaţii".

Miercuri, organizaţiile membre ale Reţelei pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor (Reţeaua V.I.F) au cerut PMB să remedieze situaţia generată în urma deciziei de a întrerupe finanţarea pentru Asociaţia Anais, care oferă adăpost şi consiliere victimelor violenţei domestice.

Conform comunicatul remis de ONG-uri, finanţarea a fost întreruptă după doi ani şi jumătate în care Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti au sprijinit financiar serviciile de adăpost şi consiliere pentru victime.

Se menţionează că Asociaţia Anais a oferit, cu sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială şi cu contribuţia unor sponsori şi donatori, consiliere socială, juridică şi psihologică pentru 785 de femei, iar în Centrul de primire în regim de urgenţă Casa INVICTA au fost găzduite peste 455 de femei. În această perioadă, Asociaţia Anais a consiliat femeile şi a redactat în numele lor peste 280 de cereri pentru emiterea ordinului de protecţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea