x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Cîțu în SUA. Ce s-ar putea întâmpla cu vizele pentru români

Florin Cîțu în SUA. Ce s-ar putea întâmpla cu vizele pentru români

26 Mar 2022   •   22:20
Florin Cîțu în SUA. Ce s-ar putea întâmpla cu vizele pentru români

Președintele Senatului, Florin Cîțu, s-a întâlnit cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat. Cei doi au discutat despre consolidarea flancului estic al NATO, situația din Ucraina și importanța includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver.

„Am discutat cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat, despre identificarea unor noi domenii și oportunități de cooperare cu SUA. Am reiterat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenței forțelor militare americane. Am transmis angajamentul României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române”, a scris Cîțu pe Facebook.

În acest an se aniversează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România - SUA.

Cei doi au mai discutat despre importanța asigurării securității energetice europene și rolul României în acest proces.

De asemenea, au avut loc consultări pe tema situației din Ucraina, a măsurilor luate și a modalităților de sprijinire a Ucrainei.

„Un alt subiect a fost importanța includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver”, a precizat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: florin citu sua nato programul visa waiver