x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fondul Proprietatea dă în judecată Ministerul Economiei şi Finanţelor

Fondul Proprietatea dă în judecată Ministerul Economiei şi Finanţelor

de Veronica Micu    |    24 Sep 2008   •   00:00
Fondul Proprietatea dă în judecată Ministerul Economiei şi Finanţelor
Pentru a ajunge la o participaţie de 20% din Nuclearelectrica, Fondul Proprietatea dă în judecată Ministerul Economiei şi Finanţelor, acţionar majoritar al companiei.

DECIZIE. "Fondul Proprietatea intenţionează să dea în judecată statul pentru recuperarea cotei de 20% la Nuclearelectrica. Procesul nu reprezintă neapărat un război între Fond şi Ministerul Economiei şi Finanţelor, dar ambele părţi au considerat că aceasta este cea mai corectă soluţie", a declarat astăzi directorul general al Fondului Proprietatea, Dana Lulache. Nuclearelectrica operează singura centrală nucleară din România, cea de la Cernavodă, care funcţionează cu două grupuri nucleare cu o putere de circa 700 MW fiecare. Compania intenţionează să construiască alte două reactoare, cu puteri similare, până în 2015, investiţie de circa patru miliarde euro.

SN "Nuclearelectrica" S.A. este înregistrată din 27 iulie 1998 la Registrul Comerţului al Camerei de Comerţ şi Industrie. SNN SA este sub autoritatea Ministerului Economiei şi Finanţelor, statul deţinând 90,28% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea, 9,72%.
Principalele domenii de activitate ale SNN S.A. se axează pe producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear.

×
Subiecte în articol: observator Fondul Proprietatea