x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fonduri de şase miliarde de euro, la nivelul UE, pentru angajarea tinerilor

Fonduri de şase miliarde de euro, la nivelul UE, pentru angajarea tinerilor

18 Iul 2013   •   16:48
Fonduri de şase miliarde de euro, la nivelul UE, pentru angajarea tinerilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Banca Europeană de Investiţii va acorda, la nivel european, credite în valoare de 6 miliarde de euro pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii care angajează tineri, a anunţat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"Recomandarea mea este ca întreprinderile mici şi mijlocii să facă demersurile necesare pentru ca de la data de 1 ianuarie 2014 să poată accesa aceste fonduri. Vorbim de o sumă de 6 miliarde de euro, pe care Banca Europeană de Investiţii (BEI) o va acorda, la nivel european, IMM-urilor care angajează tineri. De asemenea, alte 6 miliarde de euro vor fi alocate, în Uniunea Europeană, ca garanţii pentru tineri. Ca urmare, prin unele proiecte POSDRU va putea fi accesată o parte din aceşti bani", a spus Mariana Câmpeanu, cu ocazia lansării, de către Consiliul Naţional al întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a versiunii în limba română a "Cartei Albe a IMM-urilor din România 2013".

Potrivit ministrului Muncii, România nu se confruntă încă cu o problemă majoră în ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor, însă există unele regiuni din ţară în care şomajul în rândul acestei categorii de vârstă este foarte ridicat.

"Aştept ca întreprinderile mici şi mijlocii să ne sprijine în rezolvarea unei mari probleme cu care se confruntă societatea europeană la ora actuală, respectiv şomajul în rândul tinerilor", a precizat ministrul Muncii

×