x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei Roberto Ababei, arestat preventiv

Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei Roberto Ababei, arestat preventiv

15 Oct 2015   •   18:31
Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei Roberto Ababei, arestat preventiv

Fostul director adjunct al Poliţiei Capitalei Roberto Ababei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce Tribunalul Bucureşti a admis joi seară propunerea procurorilor DNA de a emite mandat pe numele lui.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

El este acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada 14 iulie - 6 august, Roberto Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, a primit de la doi oameni de afaceri suma de 13.000 euro şi produse alimentare.

În schimb, el i-a lăsat să creadă că, prin funcţia deţinută, are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală săvârşite de cele două persoane în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

"În acelaşi context, inculpatul Ababei le-a creat persoanelor respective impresia că are influenţă şi asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Capitalei care conduce, îndrumă şi controlează activitatea serviciului menţionat, promiţând, în mod repetat oamenilor de afaceri, că îi va determina pe funcţionarii publici din DGPMB să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activităţile cu privire la infracţiunile faţă de care se desfăşurau cercetări", susţin procurorii.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. AGERPRES

×