x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul director OTV Doru Iuga, eliberat după zece luni de arest preventiv

Fostul director OTV Doru Iuga, eliberat după zece luni de arest preventiv

de Mediafax    |    22 Mar 2012   •   16:30
Fostul director OTV Doru Iuga, eliberat după zece luni de arest preventiv

Fostul director postului OTV, Doru Iuga, va fi eliberat dupa zece luni de arest preventiv, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti potrivit careia acesta poate fi judecat in libertate in dosarul in care este acuzat de acte sexuale cu minori.

Decizia este definitiva, iar Doru Iuga urmeaza sa paraseasca in aceasta seara Penitenciarul Rahova.

Judecatoria sectorului 2 care judeca pe fond dosarul in care Iuga, alaturi de alte persoane, intre care si un cetatean neamt, este judecat pentru proxenetism si sex cu minori, respinsese cererea, iar aparatorii acuzatului au facut recurs la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii de la Parchetul Capitalei i-au deferit justitiei, in 24 august 2011, pe Doru Iuga si cetateanul german, Zander Klaus, acuzati de act sexual cu un minor, in forma continuata, precum si pe Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Stefan Romeo Haciadurian si Adrian Dobre, acuzati de proxenetism in forma continuata.

Restul inculpatilor sunt arestati preventiv in continuare in acest dosar.

Mijloacele de proba administrate in dosar au conturat modul de operare al proxenetilor in raport cu tinerii care practicau prostitutia si cu beneficiarii serviciilor sexuale, aspectele principale fiind "zonele de unde, momentele si modalitatile in care erau racolati/ademeniti barbatii tineri in vederea practicarii de relatii homosexuale", "modul in care barbatii tineri erau transportati" si "unde erau transportati barbatii tineri si intervalul de timp cat erau tinuti".

In legatura cu primul aspect, al zonelor de racolare, anchetatorii aratau ca proxenetii ademeneau - in vederea practicarii de relatii homosexuale - persoane din randul barbatilor tineri fara adapost sau al celor cu mijloace de existenta precara, din mai multe zone din Bucuresti, cunoscute ca zone de intalnire pentru homosexuali (de exemplu zona Lipscani/Bratianu, Piata Romana, Piata Unirii - restaurant McDonald?s, Gara de Nord).

Proxenetii contactau telefonic, la cererea clientilor, barbati tineri, printre care se aflau si minori, carora le cereau servicii sexuale pentru clienti si le inlesneau intalnirile cu clientii. Proxenetii erau contactati telefonic de barbati tineri care isi ofereau serviciile sexuale si carora, de asemenea le inlesneau intalnirile cu clientii.

Acelasi gen de contacte se realizau prin intermediul internetului, fie prin postarea unor anunturi prin care se ofera servicii de masaj, fie prin diferite site-uri de socializare, mai arata anchetatorii la acest capitol.

Proxenetii le asigurau barbatilor tineri, care se prostituau, transportul in vederea intretinerii de relatii sexuale, fie prin intermediul autoturismelor proprii, fie cu autoturisme taxi, achitand contravaloarea cursei efectuate.

Tinerii care practicau prostitutia erau transportati de catre proxeneti la locuintele clientilor, unde erau tinuti timp de mai multe ore, pe timpul noptii sau chiar in toate zilele de week-end, timp in care intretineau relatii sexuale cu acestia.

Din probele de la dosar a reiesit ca pentru aceste activitati, proxenetii primeau de la clienti sume de bani si alte foloase materiale. Totodata, barbatii tineri care isi ofereau serviciile sexuale primeau si ei sume de bani sau alte foloase.

×
Subiecte în articol: doru iuga eliberat