x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul jurnalist Mălin Bot s-a dat din nou în spectacol şi a plâns de furie

Fostul jurnalist Mălin Bot s-a dat din nou în spectacol şi a plâns de furie

22 Iul 2022   •   15:44
Fostul jurnalist Mălin Bot s-a dat din nou în spectacol şi a plâns de furie

Într-un articol publicat de Evenimentul Zilei, jurnalistul Laurențiu Daniel Ionescu povesteşte că nu îl cunoştea până acum personal pe Mălin Bot, cei doi văzindu-se o singură dată, după ce Ionescu publicase la EVZ mai multe materiale despre afacerile dubioase ale fostului soț al Laurei Codruța Kovesi, care, pe atunci era șefă a DNA.

Jurnalistul relatează întâmplarea într-un articol publicat pe site-ul publicaţiei.

"Vă spuneam că l-am văzut pe Mălin Bot în timp ce țipa în mijlocul străzii, în față la Curtea de Apel București. După ce și-a încheiat numărul, a plecat spre locul unde își parcase mașina. A luat-o pe latura din stânga a clădirii. Atunci mi-a venit ideea. Ce ar fi să îi fac ce face el altora. Pur și simplu. Așa că am pornit în urmărirea lui.

Când am ajuns în dreptul trotinetistului, care fusese singurul spectator al pseudojurnalistului Bot, acesta încă dădea din cap, pe jumătate amuzat, pe jumătate năuc. Mi-a zis ceva de genul, "băi nene, cât poate ăsta să vorbească și numai prostii spune…". Cum spuneam, l-am urmărit, nici ascuns nici la vedere, atâta cât să simtă, dacă mă vede, că stau după el. Nu m-a văzut, desigur.

Când a început să țipe isteric la mine ca să îi spun cine sunt și de ce îl urmăresc, l-am întrebat dacă mă cunoaște. Mi-a spus că nu, așa că l-am întrebat de ce a vorbit despre mine într-o emisiune de televiziune dacă nu mă cunoaște. După care i-am arătat legitimația de presă, dar pe cea internațională, nu cea de la EVZ. Atât mi-a trebuit. Omul a făcut mai întâi implozie, după care explozie. S-a dezlănțuit. Adică, cum poate să îl urmărească pe el, un jurnalist.

I-am spus că am vrut să văd și eu, ca să pot informa publicul ziarului nostru, cum trăiește și, mai ales, din ce trăiește un pseudojurnalist. Demersul mi se pare în regulă, mai ales pentru cei care îi donează acestuia bani, crezând că Mălin Bot face bine ceea ce face. Nu, nu face bine, el doar păcălește meseria de jurnalist și își înșeală publicul, care îi mai și finanțează impostura. 

Tot circul cu Mălin Bot a durat vreo jumătate de oră, timp în care el s-a ținut după mine pe stradă, urlând în gura mare că sunt un sclav. Când am ajuns în dreptul ușii pe care intră avocații în Curtea de Apel, i-a văzut pe jandarmii ieșiți la fumat. A strigat la ei să mă legitimeze, în timp ce aceștia se amuzau copios. Oamenii ăia mă cunosc de atâta timp de când bat instanțele. Râdeau de Mălin Bot, crezând că m-a confundat cu vreun politician venit la judecată. Bot a început să-i amenințe că nu-și fac treaba. Oamenii ăia chiar nu au înțeles nimic din ce se întâmpla sub ochii lor. 

Am înțeles pe pielea mea că trebuie să ai nervi de fier când ai de-a face cu falsul ziarist Mălin Bot. Atacă, înjură, jignește după care trece în defensivă ca și cum el ar fi victima. Recunosc, am avut câteva momente în care mi-aș fi dorit să nu fiu ziarist în timpul activității, ci doar un cetățean hăituit de un derbedeu. Probabil că a simțit și Bot asta, pentru că a scos din poșetuța pe care o purta pe umăr, un spray defensiv. Sincer, nu știu care este regimul acestor instrumente de autoapărare, dar sigur nu ar trebui lăsate la îndemâna oricui. 

Din vorbă în vorbă, l-am dus înapoi la el la mașina lui. V-am spus că s-a ținut după mine în tot acest timp, filmând. Au fost și momente tensionate și chiar am vrut la un moment dat să-l dau pe mâna Poliției, pentru hărțuire ca să pun capăt șaradei. Și-a închis telefonul și mi-a spus că e materialul zilei pentru el, că va face rating cu mine. Adică, își va păcăli încă o dată auditoriul.

Recunosc, în acel gang, am mai avut o tresărire, însă m-am abținut. Mi-am dat seama că îl doare mai mult ce i s-a întâmplat, avea lacrimi în ochi, era bulversat, amețit pentru că l-am bătut cu armele lui. A văzut pe pielea lui ce înseamnă să se țină cineva scai de tine, să-ți facă poze la mașină și să te întrebe toate prostiile.

Mi-a fost teamă doar de un lucru. Să nu facă cum a făcut la Înalta Curte de Casație și Justiție, la un dosar al lui Liviu Dragnea, când Mălin Bot a început să plângă că a fost bătut de bodyguarzii lui Dragnea, în clădirea instituției. Desigur că nu s-a văzut nimic pe camere. Jurnalistul Andrei Bădin a demonstrat că „bătaia” a fost regizată.

Ca să mă asigur, l-am pus să îmi promită că nu se ia singur la palme după care dă vina pe mine. Serios vorbind, tot timpul, în plimbarea noastră, i-am atras atenția să fie atent pe unde calcă, mai ales  atunci când mergea cu spatele, să nu cumva să cadă și să dea vina pe mine că l-am lovit. 

În drum spre redacție am încercat să-mi amintesc cine este impostorul Mălin Bot. Și am trecut în revistă câteva dintre isprăvile lui.

În fine, acum că ne-am cunoscut și am interacționat, așa cum i-am promis și lui, lui Mălin Bot, o să mă aplec peste activitatea lui de impostor de presă, mai ales că vara este lungă și instanțele au intrat în vacanță", a scris Laurenţiu Ionescu în evz.ro.

„Justițiarul” Mălin Bot a plâns din nou

 

×
Subiecte în articol: malin bot