x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul prefect de Ialomiţa, reciclat şef la Poşta Română

Fostul prefect de Ialomiţa, reciclat şef la Poşta Română

de Alexandru Boariu    |    24 Feb 2011   •   18:17

 Potrivit site-ului Ziare.com, Marinică Cazacu, liderul PD-L Ialomiţa, a fost numit recent în funcţia de director general adjunct al Poştei Române.

Cazacu însă are probleme cu legea. El a fost trimis în judecată în iunie 2008, pentru că, în perioada în care a fost prefectul judeţului Ialomiţa, ar fi prejudiciat statul cu şapte milioane de euro, prin ceea ce anchetatorii au numit "trafic cu terenuri".

Jurnalul Naţional a relatat pe larg despre dosarul penal întocmit de DNA, dosar în care Cazacu este învinuit de o serie de abuzuri grave legate de retrocedarea unor terenuri agricole din zona Urziceni-Manasia.

În numărul din 2 septembrie 2010, sub titlul “Fostul prefect de Ialomiţa, Marinică Cazacu, riscă puşcăria”, Jurnalul Naţional a arătat că fostul prefect a fost trimis în judecată pentru “abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, determinarea la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de fals intelectual, în scopul ascunderii activităţii infracţionale şi al obţinerii de avantaje patrimoniale pentru alte persoane, respectiv, uz de fals”.

De la trimiterea în judecată, dosarul a fost plimbat între judecătoria Slobozia şi judecătoria Ploieşti, având nu mai puţin de 24 de amânări, bazate pe diverse vicii minore de procedură. Următoarea înfăţişare va fi pe 8 martie 2011.

Se pare că fostul prefect Cazacu a fost susţinut pentru a ajunge în această funcţie de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, în ciuda faptului că mai-marii PD-L au declarat că au de gând să-i suspende din partid pe toţi membrii săi care sunt trimişi în judecată.

Chiar premierul Emil Boc a declarat, zilele trecute, că “niciun om trimis în judecată nu va mai fi numit într-o funcţie guvernamentală”. Vicepreşedintele PD-L, Cezar Preda, a afirmat, însă, că Poşta Română e o companie autonomă, iar numirea lui Marinică Cazacu nu are legatură politică, responsabilitatea fiind a Consiliului de Administraţie.

Vezi aici articolul din Jurnalul Naţional “Fostul prefect de Ialomiţa, Marinică Cazacu, riscă puşcăria”

×