x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FOTO. Miting al tăcerii organizat de Federația SANITAS, în Piața Victoriei

FOTO. Miting al tăcerii organizat de Federația SANITAS, în Piața Victoriei

17 Noi 2020   •   13:39
FOTO. Miting al tăcerii organizat de Federația SANITAS, în Piața Victoriei
Sursa foto: Lucian Alecu

Federația SANITAS a organizat, marți, în Piața Victoriei, o manifestație prin care îi comemorează pe pacienții care și-au pierdut viața din cauza stării de degradare a sistemului de sănătate, cât și pentru comemorarea angajaților din sistemul sanitar care au decedat.

Inițial, Federația SANITAS avea programat un miting în semn de protest față de lipsa de reacție a autorităților la solicitările sale de sprijin financiar, logistic și de resurse umane, însă tema mitingului a fost modificată în contextul incendiului de la Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

„Federaţia SANITAS din România întrerupe şirul protestelor planificate, iar mâine, 17 noiembrie 2020, ora 11:00, se va afla în Piaţa Victoriei într-o acţiune a tăcerii, a doliului, a respectului faţă de toate victimele de până acum ale sistemului sanitar românesc aflat în paragină, fie că sunt pacienţi ce nu au mai putut fi salvaţi, fie că sunt salariaţi din sistem care au pierdut lupta pentru supravieţuire! Acţiunea va fi una care condamnă total indiferenţa şi inconştienţa autorităţilor care sunt responsabile de managementul instituţiilor de sănătate din România. Va fi o reacţie publică de nemulţumire totală faţă de lipsa unei strategii naţionale reale şi coerente de reformare a sistemului de sănătate. În acelaşi timp, Federaţia SANITAS va lansa un 'Manifest pentru dreptul cetăţeanului român la servicii publice de sănătate performante' la care invităm să se alăture şi alte organizaţii interesate. Este un demers necesar, fără conotaţie politică, determinat exclusiv de faptul că nu este normal să mai acceptăm situaţia dezastruoasă în care se află sistemul de sănătate din ţara noastră", se arată comunicat.

×