x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O familie de francezi, care călătoresc prin lume cu o căruță trasă de un măgar, au ajuns în România. Povestea fantastică a acestei călătorii

O familie de francezi, care călătoresc prin lume cu o căruță trasă de un măgar, au ajuns în România. Povestea fantastică a acestei călătorii

de Vali Deaconescu    |    21 Mai 2023   •   08:00
O familie de francezi, care călătoresc prin lume cu o căruță trasă de un măgar, au ajuns în România. Povestea fantastică a acestei călătorii

O familie de francezi călătoresc prin lume cu o căruță trasă de un măgar. Cei doi părinți alături de cei 4 copii au fost văzuţi în România, în mai multe localităţi din Timiş.

„Am întâlnit cu familie de oameni foarte plăcuți, prietenoși, senini. Bănuiesc că sunt cetățeni francezi. M-au salutat în limba franceză. Au spus că se îndreaptă cu acel atelaj tras de o simpatică măgăriță și-n căruță erau patru copilași, undeva de la 3 ani până pe la vreo 9 ani”, a povestit Marius Cârdei, un bărbat care a vorbit cu familia de călători.

Familia din Franţa a ajuns după doi ani în România. Cei doi părinți le-au mai explicat românului care a intrat în vorbă cu ei că încearcă să îi educe pe copii dându-le o lecție de viață, potrivit radiotimisoara.ro.

Au plecat din Franţa în urmă cu doi ani, şi-au lăsat acolo viaţa pe care o aveau, meseriile. Matilde era cameraman în industria cinematografică, iar Youssuf era tâmplar.

Căruţa cu care călătoresc e împărţită în două încăperi, să le zicem aşa. În partea din faţa e locul unde îşi petrec ziua, iar în spate sunt dormitoarele. Fiecare lucru este foarte bine stivuit în nişte lădiţe. În spate, agăţat de căruţă, este "depozitul" în care ţin mâncarea pentru câinii care îi însoţesc şi pentru măgar. Singurele ţări în care au cheltuit bani, zic ei, au fost Franţa şi Ungaria. În rest, oamenii îi ajută cu tot ce au nevoie.

 Următoarele lor destinaţii sunt Bulgaria, Turcia, Siria şi apoi Palestina. Aceste patru destinaţii ar urma să fie parcurse în următorii doi ani. Au trecut prin Franţa, Slovacia, Ucraina, Ungaria şi România.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: caruta magar