x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Francmasoneria din Romania, la aniversare

Francmasoneria din Romania, la aniversare

21 Iun 2004   •   00:00

Reprezentantii organizatiilor francmasonice din Romania, apartinand Ritului de York, au sarbatorit la sfarsitul saptamanii trecute cinci ani de la inceputurile acestui rit in tara noastra.

English version Conventul extraordinar sustinut cu aceasta ocazie a avut loc sambata dimineata la Hotelul Sofitel din Bucuresti. Mai multi membri marcanti ai Masoneriei internationale Capitulare, Criptice si Cavaleresti au participat la eveniment, sositi din SUA, Canada, Germania etc. Ritul de York este cel mai vechi rit masonic recunoscut si are cel mai mare numar de membri care activeaza pe toate continentele lumii. Prima Mare Loja a fost infiintata in orasul York in 926 si este atestata de un document care trateaza istoria masoneriei din secolul al 10-lea, "Regius Poem". Mai multi Maestri Masoni romani au fost initiati in gradul de Mason al Arcului Regal, in Grecia, in 1999. Ei au infiintat Supremul Marele Capitul al Masonilor Arcului Regal din Romania, sub conducerea Prea Excelentului Companion Radu Ionescu, consacrand astfel inceputurile Ritului de York in Romania. In 2003, in tara noastra au luat nastere Comanderia numarul 1 a Cavalerilor Templieri si Supremul Marele Consiliu al Masonilor Criptici din Romania.

Cele trei Corpuri, Capitular, Criptic si Cavaleresc, sunt conduse de Prea Excelentul Companion Stefan Masu. Acesta este Inalt Mare Preot al Supremului Mare Capitul al Masonilor Arcului Regal din Romania, Ilustru Mare Maestru al Supremului Mare Consiliu al Masonilor Criptici si Eminent Comandor al Comanderiei Cavalerilor Templieri din Romania. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator romania