x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O femeie din Siria a încercat să intre în România, pe Aeroportul Otopeni, cu un pașaport fals

O femeie din Siria a încercat să intre în România, pe Aeroportul Otopeni, cu un pașaport fals

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   14:45
O femeie din Siria a încercat să intre în România, pe Aeroportul Otopeni, cu un pașaport fals
Sursa foto: Hepta

O femeie din Siria a încercat să intre în România cu un pașaport fals. Ea venea din Grecia și a fost prinsă de polițiștii de frontieră pe Aeroportul Otopeni.

Potrivit Poliției de frontieră, mai mulți străini au fost depistatți cu nereguli în ultimele zile pe aeroporturile din țară.

Astfel, marți, poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Henri Coandă București au legitimat o femeie la debarcarea din direcția Atena. Aceasta a prezentat pentru control o carte de identitate cu însemnele autorităților din Grecia, dar, cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că documentul este fals, iar femeia este cetăţean din Siria, solicitant de azil în Grecia. Ea a fost înapoiată de către compania transportatoare cu care a venit în direcția Atena.

O altă echipă de pe Aeroportul Henri Coandă a depistat un bărbat care venea tot din Grecia, care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din Germania, aparţinând altei persoane. Bărbatul, cetăţean sirian, a fost înapoiat în direcția Atena.

Luni, o echipă mixtă formată din poliţist de frontieră, lucrător de la Poliţia Transporturi şi un jandarm din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca a legitimat la terminalul plecări un bărbat, care a prezentat un paşaport Bangladesh şi un permis de şedere emis de România care era expirat din data de 01.11.2023. Acesta a declarat că intenţiona să călătorească în direcţia Bergamo. Întrucât persoana se afla în ședere ilegală pe teritoriul României, aceasta a fost predată unei echipe din cadrul Inspectoratului pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj pentru luarea măsurilor legale.

Tot luni, o echipă operativă de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, formată din polițist de frontieră şi un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, a depistat în zona terminalului Schengen trei persoane (doi cetăţeni din Bangladesh care intenționau să călătorească în direcția Barcelona și un cetăţean din Pakistan care intenționa să călătorească în direcția Viena) aflate în şedere ilegală pe teritoriul României. Acestea se aflau în posesia permiselor de şedere românești valabile, dar aveau contractele de muncă încetate. Persoanele au fost preluate de o echipă din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru dispunerea măsurilor legale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: frontieră pasaport femeie siria