Un tănăr de 23 de ani din Craiova şi-a pierdut viaţa, iar alte nouă persoane au fost rănite ca urmare a două accidente grave produse ieri pe Autostrada Soarelui. Ciocnirile in lanţ au fost provocate de vizibilitatea extrem de redusă ca urmare a fumului provenit de la un incendiu care a cuprins hectare intregi de mirişte de pe marginile drumului.
IN LANŢ. In jurul orei 14:00 la kilometrul 97, patru autoturisme care rulau pe sensul Constanţa - Bucureşti s-au izbit unele de altele după ce au intrat in norul gros de fum. Şoferii nu fuseseră atenţionaţi de nici un reprezentant al poliţiei că vizibilitatea este redusă din cauza focului izbucnit pe mirişte, deşi traficul pe autostradă era supravegheat in acel moment de cinci echipaje ale Poliţiei Rutiere. La scurt timp, pe celălalt sens de drum, alte 20 de autoturisme s-au ciocnit in lanţ din aceeaşi cauză. Pompierii au incercat aproximativ două ore să stingă flăcările care au cuprins cămpul şi care imediat după accident ajunseseră la jumătate de metru de maşinile accidentate. Mai multe salvări au fost trimise in zonă, iar un elicopter al SMURD a reuşit cu greu să aterizeze la faţa locului pentru ca medicii să acorde primul ajutor celor două persoane aflate in stare gravă şi altor şapte cu răni uşoare. Tănărul craiovean a fost descoperit in autoturism, blocat la volan, dar cu toate eforturile nu a mai putut fi salvat.
VINOVĂŢIE PASATĂ. După producerea celui mai mare eveniment rutier produs pe timp de vară, responsabilitatea a inceput să fie pasată intre autorităţile care ar fi putut să preintămpine tragedia: Poliţia, Compania Naţională de Drumuri şi Garda de Mediu. Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Călăraşi, Gheorghe Ganea, s-a apărat spunănd că proprietarii terenurilor din zonă au fost amendaţi de nenumărate ori pentru incendierea cămpurilor. Potrivit acestuia, subordonaţii săi au plecat imediat pe teren pentru a descoperi modalitatea in care mirişitile au fost aprinse şi pentru identificarea proprietarilor loturilor de pămănt care au ars ieri in zona accidentului.