x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu: Fiica mea va veni la şcoală în România

Funeriu: Fiica mea va veni la şcoală în România

13 Sep 2010   •   00:00

Pe fondul unei discuţii privind calitatea învăţământului românesc şi a stării proaste a şcolilor din România, ministrul Educaţiei a răspuns unei aluzii formulate de politologul Cristian Pârvulescu legată de copilul ministrului care este la şcoală în Franţa.



Funeriu a amintit că în momentul în care a primit portofoliul Educaţiei el însuşi locuia în Franţa. "Dacă situaţia de familie mi-ar fi permis-o, copilul meu ar fi venit la şcoală în România încă de anul acesta. Fiica mea începuse clasa întâi, ce fel de părinte ar fi schimbat şcoala copilului? Fiica mea va veni la şcoală în România", a spus Daniel Funeriu.

În altă ordine de idei, ministrul a dat asigurări că profesorii nu vor fi puşi în situaţia de a-şi lua concediu fără plată în 2011 şi că "anul şcolar se va desfăşura perfect normal".

Vorbind despre salarizarea cadrelor didactice, Funeriu a spus că "există o problemă". "Eu cred că nimeni în România nu a spus că profesorii ar fi corect răsplătiţi. Marea problemă a salarizării este intrarea în sistem. Acolo sunt cele mai mari probleme faţă de ce ar trebui profesorii să primească", a declarat ministrul la Realitatea TV, asigurând că acastă chestiune va fi rezolvată prin noile grile de salarizare ce vor fi impuse prin legea salarizării unitare.

Funeriu a subliniat şi disparităţile salariale din mediul universitar, învinuindu-i pe parlamentarii-profesori că au consacrat prin legislaţie această stare de fapt. "În Parlamentul României, profesorii universitari sunt foarte bine reprezentaţi şi şi-au mărit salariile, lăsându-i de izbelişte pe cei care intră în sistem. E o inechitate pe care noi încercăm să o rezolvăm", a promis ministrul.

×
Subiecte în articol: observator