x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: "Vom avea o Sală Polivalentă cu o capacitate de 20.000 de locuri în maximum trei ani”

Gabriela Firea: "Vom avea o Sală Polivalentă cu o capacitate de 20.000 de locuri în maximum trei ani”

11 Mar 2019   •   13:26
Gabriela Firea: "Vom avea o Sală Polivalentă cu o capacitate de 20.000 de locuri în maximum trei ani”
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni, că în București va fi construită o Sală Polivalentă cu o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri, iar costurile se vor ridica la 138 de milioane de euro. Timpul de execuție va fi de maximum trei ani. 

"Vom avea, în sfârşit, o Sală Polivalentă, o sală multifuncţională în Bucureşti, după epopea pe care a trăit-o acest proiect. După cum ştiţi, a fost o licitaţie acum câţiva ani, care a avut nenumărate contestaţii şi, în final, a trebuit să o luăm de la capăt, pentru că acel contract a fost anulat. Avem astăzi de dezbătut indicatorii tehnico economici rezultaţi din studiul de fezabilitate realizat de Compania Durabilă a Municipiului Bucureşti pentru realizarea unei săli multifuncţionale cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafaţă desfăşurată de 60.000 de mp, care va fi dotată şi cu o parcare subterană 380 de locuri. Înafară de sala în sine vor fi şi cinci terenuri de sport.

Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare, pentru că e o capacitate nemaintâlnită până acum în România. Am solicitat tuturor federaţiilor sportive să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile. Costul estimat e de 138 de milioane de euro, iar timpul de execuţie e maxim trei ani". Antena 3

×
Subiecte în articol: gabriela firea