x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa: Un comisar al Gărzii Financiare a primit cadou, de la alt poliţist, dosarul în care era anchetat

Constanţa: Un comisar al Gărzii Financiare a primit cadou, de la alt poliţist, dosarul în care era anchetat

19 Mar 2014   •   18:30
Constanţa: Un comisar al Gărzii Financiare a primit cadou, de la alt poliţist, dosarul în care era anchetat

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Dan Emil Manolachi, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, în prezent ofiţer la IPJ Constanţa cu grad de comisar şef, acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizare a făptuitorului. El va fi prezentat la Tribunalul Bucureşti în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2012 comisarul şef Manolachi activa în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în DNA şi, în această calitate, a fost delegat din 2 iulie 2012 să efectueze acte de cercetare într-un dosar aflat în instrumentare la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. În baza atribuţiilor de serviciu şi a ordonanţei de delegare a procurorului, Dan Manolachi a intrat în posesia informaţiilor existente în dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicităţii.

Aceste informaţii erau:

-denunţul care a stat la baza înregistrării dosarului
-solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată
-rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă
-aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative

Informaţiile din dosar au fost accesate de Dan Manolachi, fiind transmise unui comisar al Gărzii Financiare - secţia Constanţa, Ciprian Mihail Fronea, suspect în prezenta cauză. Acesta din urmă le-a transmis mai departe fostului comisar general Sorin Florea, suspect în prezenta cauză, care, prin intermediul subordonaţilor săi, comisari din cadrul structurii centrale Eduard Tomescu şi Mădălina Buduleanu, suspecţi şi ei în cauză, l-au încunoştinţat pe un coleg al lor despre existenţa unui dosar aflat în instrumentarea DNA în care acesta din urmă era vizat. Persoana vizată a fost avertizată şi despre iminenţa realizării unui moment operativ de prindere în flagrant.

Potrivit DNA, informaţiile i-au permis persoanei vizate, comisar din cadrul Gărzii Financiare - structura centrală, să evite prinderea în flagrant, acest fapt conducând la îngreunarea anchetei şi a identificării şi prinderii făptuitorilor implicaţi în activităţile infracţionale ce făceau obiectul dosarului respectiv. (Agerpres)

×