x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Găzduirea Europenelor din 2017, blocată în instanţă

Găzduirea Europenelor din 2017, blocată în instanţă

24 Sep 2015   •   10:14
Găzduirea Europenelor din 2017, blocată în instanţă

România ar trebui să găzduiască, în anul 2017, Campionatul European de gimnastică artistică, însă noua Sală Polivalentă din Bucureşti, în care ar trebui să se desfăşoare, nici nu a început să fie construită. Lucrările ar fi trebuit să pornească în 2013, însă orice demers este blocat din cauză că licitaţia de atribuire a contractului a fost contestată în instanţă.

Preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, a venit ieri în vizită la Bucureşti, pentru a evalua situaţia, declarând că dacă nu va primi până în decembrie o garanţie fermă că sala se va construi, se vor căuta alte locuri pentru organizarea Europenelor. ''Peste două săptămâni avem o reuniune a Comitetului Executiv, unde vom transmite toate informaţiile. Am acordat României acest campionat din respect pentru rezultatele bune obţinute de-a lungul istoriei de către gimnaştii români, la masculin şi feminin. Vom aştepta până în decembrie un răspuns al Bucureştiului, iar în ianuarie 2016 vom lua o decizie'', a declarat Georges Guelzec. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că începerea construcţiei noii săli este blocată de procese în justiţie. "Lucrurile s-au încurcat între timp şi se duce o bătălie acerbă între doi candidaţi la licitaţia de construcţie a Sălii Polivalente din Bucureşti. Aceste complicaţii au ajuns până în justiţie. Demararea construcţiei a fost amânată, astfel, cu peste un an şi jumătate", a spus Stoica. Licitaţia de construire a noii Săli polivalente a fost câştigată de austriecii de la SC Strabag SRL. Decizia a fost însă contestată de competitorul Astaldi SPA. Campionatul European urmează să se desfăşoare în perioada 17-23 aprilie 2017. Potrivit primarului interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, "din punct de vedere tehnic" construcţia ar dura doi ani.

Idee: Bucureştiul a câştigat dreptul de a organiza Campionatul European în detrimentul oraşului danez Aarhus. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a propus forului internaţional şi Sala Polivalentă din Cluj-Napoca ca alternativă dacă cea din Bucureşti nu e gata la timp.

Sala Polivalentă ar trebui ridicată mai repede decât termenul propus iniţial pentru a fi gata la timp.

×