x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția lui George Simion după scandalul cu poliția, de noaptea trecută

Reacția lui George Simion după scandalul cu poliția, de noaptea trecută

30 Sep 2022   •   18:41
Reacția lui George Simion după scandalul cu poliția, de noaptea trecută
Sursa foto: Hepta

Deputatul George Simion, preşedintele AUR, susține că nu a primit niciodată o înştiinţare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule.

"Vă daţi seama că nu sunt inconştient, un om în postura mea, să conduc cu permisul suspendat", a spus George Simion, vineri, la Antena 3.

Reamintim că George Simion a fost dus de mascaţi la secţia de Poliţie, noaptea trecută, după ce poliţişti Brigăzii Rutiere din Bucureşti l-au oprit şi au constatat că acesta apărea în baza lor de date cu permisul suspendat.

"M-au ținut, mi-au făcut proces de predare-primire a permisului, mi-au făcut percheziție", a spus Simion, întrebat ce s-a întâmplat la secţia de Poliţie.

"Statutul demnitarului spune că nu pot fi percheziționat. Nu pot fi dus la astfel de audieri fără o aprobare a Camerei Deputaţilor. A fost un abuz", a mai spus el.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, a intervenit în direct la emisiunea "Decisiv" şi a transmis punctul de vedere al autorităţilor.

"Autocarul respectiv era oprit într-o zonă în care oprirea era interzisă. Polițiștii aflați în exercitare a atribuțiilor de serviciu, conform prevederilor legale, în toate situațiile, nu doar în situația respectivului autocar, ci în toate opririle interzise, au transmis șoferului să mute acel autocar din zona interzisă. 

Acesta a refuzat, motiv pentru care a fost aplicat o sancțiune de 1.450 de lei și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru o perioadă 30 de zile și ulterior a fost ridicat în baza dispoziției polițiștilor rutiere acel autocar din zona interzisă și dus într-o altă zonă", a spus Georgian Drăgan.

george simion

×
Subiecte în articol: george simion