x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ - Gerea: ELCEN va continua furnizarea agentului termic

ALERTĂ - Gerea: ELCEN va continua furnizarea agentului termic

13 Noi 2015   •   16:39
ALERTĂ - Gerea: ELCEN va continua furnizarea agentului termic
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) va continua furnizarea agentului termic şi va aduce apă caldă şi căldură la poarta RADET, a declarat, vineri, ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, într-o conferinţă de presă.

"ELCEN va continua furnizarea agentului termic. Va aduce apă caldă şi căldură la poarta RADET. Ministerul şi Guvernul au făcut tot ce era necesar pentru asigurarea furnizării agentului termic în Bucureşti şi nu numai", a spus Gerea.

În opinia ministrului, RADET trebuie să intre în faliment "pentru că este cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla".

"Trebuie să ne concentrăm pe ieşirea din iarnă şi, în acelaşi timp, să găsim şi soluţiile administrative necesare pentru a rezolva, o dată pentru totdeauna, o problemă care trenează de ani de zile la nivelul Capitalei. Este vorba de voinţă politică, voinţă decizională. Au fost enumerate mereu diverse soluţii - acestea nu pot fi implementate - de genul fuziuni şi aşa mai departe. Nici nu ar dispărea fondul problemei, adică datoriile care rămân în continuare neplătite. Eu am solicitat de multe ori ca această entitate, numită RADET, să fie introdusă în faliment. Probabil că am deranjat cu această opinie, dar este cel mai bun lucru care se poate întâmpla", a afirmat Gerea.

El a adăugat că, în urma falimentului său, ELCEN ar putea beneficia de 150 milioane de euro.

"Primăria ar putea foarte uşor să înfiinţeze un nou serviciu. Bucureştenii nu ar simţi nici măcar un moment dispariţia RADET şi înfiinţarea unui nou serviciu. Trebuie menţionat că toată reţeaua de distribuţie aparţine primăriei, şi nu RADET, numai că în acelaşi moment în care se va declara falimentul RADET, ELCEN va fi beneficiara unei sume uriaşe, 150 milioane euro din TVA-ul aferent facturilor emise şi neîncasate", a explicat ministrul Energiei.

×
Subiecte în articol: andrei gerea