x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

de Redacție Jurnalul    |    06 Feb 2023   •   21:20
Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi
Sursa foto: Facebook Farul Constanta

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele realizate ca jucător la Galatasaray, a transmis, luni, un mesaj de susţinere pe site de socializare către poporul turc, greu încercat după seismele de luni care au provocat câteva mii de decese.

"Toate gândurile mele merg către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi!", a scris tehnicianul pe pagina personală de Facebook.

În 1996 şi 2001, Gheorghe Hagi a jucat la echipa Galatasaray Istanbul, obţinând patru titluri de campion. Hagi a reuşit totodată, să câştige şi două Cupe ale Turciei: Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Mai târziu, Hagi a fost antrenor al echipei Galatasaray Istanbul (2003/2004 şi 2010/2011).

Un cutremur de 7,8 grade a avut loc luni dimineaţă în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, în zona Pazarcik (Kahramanmaras). Un alt cutremur, de 7,6 grade, s-a produs la prânz în zona Elistan. Cutremurele, urmate de zeci de replici, au fost simţite foarte puternic în provinciile Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. Potrivit celui mai nou bilanţ, anunţat de Agenţia turcă pentru Situaţii de Urgenţă (AFAD), cel puţin 1.498 de persoane au murit, iar alte 8.533 au fost rănite. În nord-vestul Siriei, bilanţul este de cel puţin 560 de morţi.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi mesaj popor turc