x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghe Nichita a găsit "vinovatul" pentru faptele sale

Gheorghe Nichita a găsit "vinovatul" pentru faptele sale

08 Mai 2015   •   16:18
Gheorghe Nichita a găsit "vinovatul" pentru faptele sale
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

 Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat vineri că nu a ştiut că în România este un delict ca un bărbat să se îndrăgostească sau să i se "aprindă călcâiele" după o femeie, susţinând că nu a dorit să ducă PSD în acest scandal. 

"Nu am ştiut că în România a te îndrăgosti de o femeie înseamnă un delict. Nu ştiam că, dacă i se aprind călcâiele unui bărbat, care este despărţit, este un delict. Restul este o chestiune de cancan, pe care îmi permit să o lămuresc după ce voi afla verdictul şi, de ce nu, pe măsură ce vor merge mai departe cercetările, astfel încât să nu împiedic cercetările şi să pot răspunde la întrebări", a afirmat Nichita. 

În legătură cu autosuspendarea sa din PSD, Nichita a susţinut că a fost o decizie unilaterală şi că nu a dorit "nicio secundă" să ducă partidul în acest scandal. 

El a spus că nu vrea să comenteze mai mult, deoarece nu îi este uşor ca, după nouă ani cât a deţinut funcţia de vicepreşedinte al partidului şi preşedinte al organizaţiei din Iaşi, să se autosuspende din PSD. 

Primarul a susţinut că îi pare rău de ceea ce i se întâmplă preşedintelui CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, şi că doreşte ca acesta să fie eliberat cât mai curând. 

Declaraţia a fost făcută după terminarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, în cadrul căruia procurorii DNA au contestat decizia instanţei de a-l lăsa în libertate pe primarul Nichita.

Pe 1 mai, Tribunalul Bucureşti a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita, acesta urmând să fie cercetat sub control judiciar. 

Tot sub control judiciar vor fi cercetaţi şi ceilalţi doi inculpaţi din acest dosar - Liviu Hliboceanu, director general al Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei - şef serviciu în cadrul poliţiei. 

×