x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheţea şi Chiţoiu, audiaţi pe 9 decembrie în comisia parlamentară privind activitatea CEC

Gheţea şi Chiţoiu, audiaţi pe 9 decembrie în comisia parlamentară privind activitatea CEC

19 Noi 2013   •   14:42
Gheţea şi Chiţoiu, audiaţi pe 9 decembrie în comisia parlamentară privind activitatea CEC

Vicepremierul Daniel Chițoiu și președintele CEC, Radu Ghețea, vor fi audiați de senatorii din subcomisia privind activitatea managerială a CEC pe 9 decembrie, au decis astăzi senatorii Comisiei de buget-finanțe, în cadrul căreia funcționează acest for.

Propunerea a aparținut președintelui Comisiei, Cosmin Nicula, care a argumentat că aceste audieri țin cont de calendarul votat luni de Birourile reunite ale Parlamentului privind dezbaterea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale.

Astfel, Cosmin Nicula a propus ca activitatea subcomisiei speciale pentru CEC să se desfășoare în perioada 9 — 12 decembrie, iar în prima zi să fie audiați vicepremierul Chițoiu și directorul CEC.

Pe 10 decembrie vor fi audiați prim-vicepreședintele CEC, Andrei Stamatian, și membrii Consiliului de Administrație al instituției.

"În perioada 10 — 12 decembrie, dacă constatăm că va fi necesar, vom face invitații cu respectarea art. 76 din Regulamentul Senatului și pentru alte persoane din cadrul CEC, inclusiv directori de sucursale din țară", a spus Nicula, potrivit Agerpres.

Senatorul Iulian Dumitrescu (PNL) a adăugat că ar dori să fie audiat și Nicolae Cinteză, șeful Direcției de supraveghere și control a BNR.

Prima ședință a acestei subcomisii care a primit luni undă verde de la plenul Camerei superioare a Parlamentului a avut loc marți, în absența senatorilor PDL.

×