x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legendarul Stoicikov vrea miting de susţinere pentru Popescu

Legendarul Stoicikov vrea miting de susţinere pentru Popescu

de Mihai Igirosanu    |    12 Mar 2014   •   17:31
Legendarul Stoicikov vrea miting de susţinere pentru Popescu
Gică Popescu, între lacrimi, susţinere şi preferinţe prezidenţiale

Arestarea fostului căpitan al echipei naţionale a României şi al celebrei FC Barcelona, Gică Popescu, în urma Dosarului “Transferurilor”, continuă să stârnească reacţii dezaprobatoarea în rândul numelor mari din fotbalul şi sportul românesc şi nu numai. Dacă vocile lui Ilie Năstase, Ilie Balaci sau Gheorghe Hagi au dominat în ultimele zile atmosfera din România, condamnarea primită de fotbalistul de numele căruia se leagă performanţele Generaţiei de Aur a tricolorilor l-a indignat pe cel mai mare fotbalist al Bulgariei, Hristo Stoicikov, fost coleg cu Popescu în perioada în care FC Barcelona făcea legea în Spania şi în fotbalul european sub comanda lui Johann Cruyff. Legendarul golgeter al bulgarilor şi-a declarat susţinerea puternică pentru fostul său coechipier şi bunul său prieten, Gică Popescu, anunţând că intenţionează chiar să organizeze un miting pentru eliberarea acestuia. În acest timp, ajuns la cea de-a opta zi petrecută la Penitenciarul Rahova, fostul mare fotbalist a fost vizitat ieri de soţia şi fiica sa. (Mihai Igiroşanu)

Traian Băsescu: “Între un astfel de om şi a respecta un judecător, am preferat să respect judecătorul pe care nici măcar nu îl cunosc”

La prima apariţie publică după reacţiile tot mai numeroase de susţinere pentru Gică Popescu, dar şi la o zi după ce mama lui Gigi Becali a mai făcut o tentativă pentru graţierea patronului Stelei, preşedintele României, Traian Băsescu, a explicat într-un mod caracteristic cum priveşte decizia Curţii de Apel care l-a condamnat pe fostul căpitan al echipei naţionale şi al Barcelonei, lăsând clar de înţeles că nu va băga în seamă solidaritatea personalităţilor din sportul românesc şi numai. “Am plecat de la premisa că, decât un om pe care l-am respectat şi îl respect, l-am admirat şi îl admir, indiferent despre cine vorbim, îl cunosc mai bine sau mai puţin, între un astfel de om şi a respecta un judecător, am preferat să respect judecătorul pe care nici măcar nu îl cunosc”, a suna una dintre declaraţiile televizate ale lui Traian Băsescu. Preşedintele a retezat apoi speranţele apropiaţilor lui Gică Popescu referitoare la o eventuală graţiere. “Am fost extrem de reţinut şi în primul mandat, iar în al doilea mandat am eliminat din activitatea mea funcţia graţierii.”

Bănuielile lui Băsescu


Preşedintele n-a ezitat nici cu prilejul unui subiect legat de situaţia unui nume mare din sportul românesc să-şi continue războaiele. Întrebat despre campania de susţinere pentru Gică Popescu, Traian Băsescu a făcut următoarea afirmaţie: “V-aş ruga, la fel cum subiectul ăsta este foarte actual, pe anumite televiziuni, eu aş vrea să ştiu, dacă nu-i cu păcat, dacă a plătit cineva bani pentru a se face astfel de campanii pentru Becali, pentru Gică Popescu. Mi se pare o campanie foarte puternică şi nejustificată”. Băsescu a ţinut să mai precizeze că nu contează dacă o televiziune strânge 50.000 de semnături. “Poate să strângă şi un milion, două milioane, şi cinci, procedura este cu totul alta. Dacă televiziunile respective ar respecta statul de drept, ar citi măcar legea care permite preşedintelui graţierea”, a mai afirmat preşedintele Băsescu.

Lacrimile familiei Popescu

Ieri, în cea de-a opta zi petrecută în carantină la Penitenciarul Rahova, Gică Popescu a primit pentru a doua oară vizita soţiei sale, Luminiţa, care de această dată a sosit împreună cu fiica lor, în vârstă de 14 ani. Sperând să evite camerele televiziunilor, cele două au venit în jurul orei 7 dimineaţa, zăbovind preţ de aproape două ore alături de fostul mare internaţional. Cele două au părăsit centrul de detenţie în lacrimi, momentele surprinse de televiziuni fiind cu adevărat emoţionante. De asemenea, tot ieri, managerul Stelei, Mihai Stoica, a fost şi el vizitat de soţia sa, Corina.

Contestaţii şi o potenţială greşeală

Doi dintre oamenii de fotbal încarceraţi în urma sentinţei din Dosarul “Transferurilor”, managerul Stelei, Mihai Stoica, şi fostul acţionar al lui Dinamo, Cristian Borcea, au depus deja contestaţii în anulare la Curtea de Apel Bucureşti la decizia prin care au fost condamnaţi la 3 ani şi 6 luni de închisoare şi, respectiv, 6 ani şi 4 luni. Conform ultimelor informaţii, pentru contestaţia lui Mihai Stoica, depusă la CAB pe 7 martie, a fost stabilit un termen de judecare pentru 21 martie, în timp ce pentru acţiunea lui Borcea nu a fost încă stabilit nimic. O altă speranţă pentru toţi a venit în urma unei postări pe contul personal de Facebook de către un judecător al Curţii Constituţionale a României. Acesta a semnalat că cei opt oameni de fotbal au fost judecaţi atât după vechiul Cod Penal, cât şi după cel nou, intrat în vigoare la 1 februarie. Conform aceleiaşi surse, se pare că dosarul va ajunge pe 14 aprilie în atenţia magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

×
Subiecte în articol: Gica Popescu condamnare gica popescu