x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gimnastica - Campioanele asteapta la Bucuresti decizia

Gimnastica - Campioanele asteapta la Bucuresti decizia

18 Mar 2005   •   00:00

Scandalul desfiintarii lotului feminin de gimnastica s-a stins temporar ieri, dupa interventia unor oficiali din Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si din Agentia Nationala pentru Sport (ANS). O decizie finala in aceasta problema urmeaza sa fie luata luni, dupa o intalnire intre reprezentantii COSR, ANS si FRG. Gimnastele fusesera trimise la cluburile lor, pe motiv ca au kilograme in plus.

  • OBSERVATOR
  • Deocamdata, mai raman la Bucuresti

    Scandalul iscat de Federatia Romana de Gimnastica, care a desfiintat lotul national feminin cu mai putin de doua luni inaintea Campionatelor Europene, a fost aplanat temporar la interventia COSR si ANS.
    IONUT PADURARU

    ANTRENAMENTE. Dupa linistirea situatiei, Mariana Bitang le-a scos pe fetele din lot la miscare pe un teren din complexul "Lia Manoliu"
    Astfel, gimnastele vor ramane in continuare la Bucuresti, urmand a se pregati pe cheltuiala Forului Olimpic Roman.

    DESFIINTARE. Comitetul Executiv al FRG desfiintase joi lotul national feminin, pe motiv ca sportivele au probleme cu greutatea si nu se mai pot pregati in parametrii normali pentru Campionatul European din Ungaria. Astfel, Catalina Ponor, Monica Rosu, Alexandra Eremia si Florea Leonida urmau sa plece sa se antreneze la cluburile lor, in timp ce Dana Sofronie si Andreea Munteanu erau trimise de federatie sa se pregateasca la Deva. "Asteptam sa vedem pe ce drum o luam. Speram ca federatia sa se razgandeasca si sa ne reluam pregatirea", declara Monica Rosu cu putin timp inainte ca Paul Dobrescu, secretar general al COSR, si Constantin Cepoi, vicepresedinte al ANS, sa se implice in aplanarea situatiei.

    PROCES. Decizia federatiei venise la doar cateva ore dupa ce fosta gimnasta Oana Petrovschi renuntase la procesul cu antrenorii lotului national, Octavian Belu si Mariana Bitang. "Am ramas socate cand am auzit. Credeam ca, in sfarsit, s-au terminat problemele de la lot. Dar nu a fost asa, a izbucnit alt scandal", a spus Monica Rosu, in timp ce Catalina Ponor a declarat ca erau avertizate de ceva timp de posibilitatea desfiintarii lotului de gimnastica. "Este o situatie penibila. Nu stiu pentru ce au declansat acest scandal. Noi am mai fost avertizate, ultima data luni, ca lotul ar putea fi desfiintat, din cauza problemelor de greutate. Dupa terminarea procesului, credeam ca domnul Belu o sa revina, ca sa intram si noi in sala sa ne pregatim cum trebuie", declara cu amaraciune tripla campioana olimpica de la Atena.

    SOLUTIE. Oficialii FRG erau si ieri de neclintit, spunand ca decizia desfiintarii lotului este definitiva. Mai mult, seful federatiei, Nicolae Vieru, s-a aratat nemultumit ca sportivele nu parasisera Hotelul Sport, declarand ca le va cere sa plateasca din propriul buzunar cazarea. Auzind pozitia lui Vieru, Paul Dobrescu, secretarul general al COSR, a fost transant: "Este o problema de inteligenta si de respect al valorii. Dar nici nu ne putem baga in autonomia FRG". Totusi, Dobrescu a luat decizia ca pana la rezolvarea definitiva a problemei, cheltuielile de cazare si masa ale lotului de gimnastica sa fie suportate de Comitetul Olimpic Roman.

    NESTIINTA
    "Comitetul executiv a decis sa trimita sportivele acasa pana cand vor fi decise sa se incadreze in programul de pregatire. Nu stiu daca va merge cineva la europenele din Ungaria, dar si la Patras in 2002 a fost la fel"
    Nicolae Vieru presedinte FRG
    OPTIMISM
    "Cu o pregatire adecvata, putem scapa de kilogramele in plus pana la europene. Eu am acelasi surplus de greutate ca si inaintea Jocurilor Olimpice. Atunci am vrut sa ma retrag, dar domnul Vieru nu m-a lasat"
    Catalina Ponor gimnasta
    ×
    Subiecte în articol: observator