x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Google îl omagiază pe FRANK ZAMBONI, inventatorul maşinii de curăţat gheaţa. Vezi cum maşina Zamboni reface gheaţa pe patinoarul Google (VIDEO)

Google îl omagiază pe FRANK ZAMBONI, inventatorul maşinii de curăţat gheaţa. Vezi cum maşina Zamboni reface gheaţa pe patinoarul Google (VIDEO)

16 Ian 2013   •   09:14
Google îl omagiază pe FRANK ZAMBONI,  inventatorul maşinii de curăţat gheaţa. Vezi cum maşina Zamboni reface gheaţa pe patinoarul Google (VIDEO)

FRANK ZAMBONI este celebrat de Google. Astăzi se împlinesc 112 ani de la naşterea lui Frank Zamboni, inventatorul maşinii ZAMBONI de refăcut gheaţa.
Cu acest prilej GOOGLE a creat un DOODLE special, „Joacă-te pe patinoar cu maşina Zamboni”, o animaţie computerizată, un mic joculeţ în care, cu ajutorul maşinii Zamboni, poţi reface gheaţa patinoarului.

Fiul unor imigranti italieni, nascut pe 16 ianuarie 1901 in Utah, in anul 1949, Frank Zamboni a inventat masina care ii poarta numele si care poate reface gheata de pe un patinoar in maximum zece minute. In 1953, a obtinut un patent pentru inventia sa, care era atat de ceruta incat Zambonia fost nevoit sa deschida inca o fabrica, in Ontario, dar si o alta filiala a firmei sale, in Elvetia. Desi a ramas cunoscut pentru masina Zamboni, Frank Zamboni a inventat, de asemenea, o masina care scoate apa si petele de vopsea de pe gazoanele artificiale, si o alta care ruleaza gazonul.

Inventatorul a murit in 1988, la varsta de 87 de ani, la doar doua luni dupa moartea sotiei sale.

×