x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grădiniţe de vară pentru copii din Sectorul 1

Grădiniţe de vară pentru copii din Sectorul 1

23 Iun 2015   •   16:14
Grădiniţe de vară pentru copii din Sectorul 1
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Peste 300 de copii s-au înscris la două grădiniţe de vară din sectorul 1, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Aproximativ 200 de copii din sectorul 1 şi nu numai s-au înscris la Grădiniţa nr. 206, iar la Grădiniţa nr. 46 - 124 de copii. Părinţii îşi pot duce micuţii la grădiniţele de vară de la începutul lui iulie până la sfârşitul lunii august.

Inaugurat în 2009, programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi copiilor, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 - 18,00, chiar şi în vacanţa de vară.

Şi în acest an, la Grădiniţa nr. 206, se vor desfăşura două ateliere tematice - atelierul de pictură "Vis, culoare şi mişcare, toate în vacanţa mare" şi un curs de dezvoltare personală a copiilor. Cursul de pictură se va desfăşura sub îndrumarea artistului plastic Maria Iosub, iar cursurile de dezvoltare personală sunt susţinute de psihologul Alma Stoianovici.

De asemenea, ambele grădiniţe oferă cursuri opţionale de engleză şi de dans sportiv. Copiilor înscrişi în acest program li se asigură şi asistenţă medicală.

Taxa pentru programul "Grădiniţa de Vară" este de 15 lei pe zi la Grădiniţa nr. 206, respectiv 14 lei la Grădiniţa nr. 46, reprezentând contravaloarea hranei.

Capacitatea unităţilor preşcolare de stat din sectorul 1 este de peste 6.000 de locuri.

În anul şcolar 2015-2016, în urma lucrărilor de extindere şi mansardare, s-au creat şapte grupe în plus faţă de anul precedent.

De asemenea, Primăria sectorului 1 va finaliza până la toamnă construirea unui corp nou la Grădiniţa nr. 162

×
Subiecte în articol: gradinite sectorul 1 gradinite de vara