x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gratierea lui Cozma - Basescu nu plateste "oalele sparte"

Gratierea lui Cozma - Basescu nu plateste "oalele sparte"

27 Feb 2005   •   00:00

Presedintele Traian Basescu ii cheama pe Ion Iliescu si pe Adrian Nastase la tribunal sa dea socoteala pentru gratierea lui Miron Cozma si revocarea acestei gratieri, ba chiar sa si plateasca despagubirile cerute de acesta, daca instanta ii va da castig de cauza.

OANA STANCU

Fostul lider al minerilor cere Presedintiei cinci milioane de euro drept daune morale pentru singura zi petrecuta in libertate dupa ce presedintele Ion Iliescu si primul-ministru, Adrian Nastase, au decis sa-l elibereze, iar apoi au revocat ordinul, Cozma fiind arestat din nou.

PROCES. Noul presedinte, Traian Basescu, vrea sa se asigure ca nu va plati oalele sparte de catre fostii guvernanti. Presedintia a inaintat Curtii de Apel o solicitare de Chemare in Garantie a celor doi fosti inalti demnitari, astfel incat, daca instanta ii da dreptate lui Cozma si obliga Presedintia la plata celor cinci milioane de euro, banii sa fie platiti si de cei care au semnat decretul de gratiere. "Daca Administratia Prezidentiala ar pierde acest proces, ea ar avea obligatia sa incerce sa recupereze banii de la persoanele care au emis actul respectiv. Noi am considerat insa ca este firesc sa introducem in cauza persoanele care au emis acel act de la acest moment, tocmai pentru a le da acestor persoane posibilitatea sa-si faca apararile pe care le vor crede de cuviinta", a declarat consilierul prezidential pe probleme juridice, Renate Weber. Ion Iliescu si Adrian Nastase nu comenteaza deocamdata demersul Presedintiei. Maine, Curtea de Apel va dezbate plangerea lui Miron Cozma fata de revocarea decretului de gratiere, precum si cererea Administratiei Prezidentiale.

×
Subiecte în articol: observator